Despre situația lui Lauri Markkanen înaintea zilei a 4-a la EuroBasket 2017

Henrik Dettman, antrenorul principal al echipei naționale a Finlandei a fost extrem de tranșant la conferința de presă ce a urmat eșecului suferit în confruntarea cu Slovenia, scor 78-81, atunci când a fost chestionat despre situația lui Lauri Markkanen, de departe cel mai important jucător al scandinavilor.

Sportivul în vârstă de 20 ani a fost purtat pe brațe spre vestiare la finalul confruntării, noul jucător al lui Chicago Bulls accidentându-se la ultima aruncare a meciului, una executată din zero grade, cu care a încercat să trimită jocul în prelungiri. Arbitrii au fluierat schimbarea posesiei, întrucât Markkanen călcase linia de margine a terenului înaintea producerii oricărui contact.

La conferința de presă Dettman a spus că nu a văzut nicio accidentare. O afirmație cel puțin surprinzătoare în condițiile în care toată sala a văzut cum Markkanen nu se poate deplasa pe propriile picioare. Declarația antrenorului finlandez a fost aspru taxată de presa internațională, mai ales că Markkanen este deja un jucător aflat în centrul atenției fiind considerat unul dintre cei mai de perspectivă tineri baschetbaliști europeni la ora actuală.

În cursul dimineții de duminică (03.09), Dettman a revenit cu o declarație mai apropiată de realitate. Iată ce a precizat cel mai important antrenor din baschetul scandinav:

„Vom vedea dacă Markkanen poate să joace diseară. În acest moment nu avem o decizie finală în ceea ce îl privește. Este o accidentare, însă politica mea este să nu discutăm despre aceste lucruri în presă. Treaba mea e să pregătesc echipa în așa fel încât ea să fie în dispoziția cea mai bună de joc la ora primului angajament. Decizia o vom lua în ultimul moment cu privire la disponibilitatea lui Lauri în această seară. Indiferent cine joacă și cine nu, este treaba noastră să o facem la cel mai bun nivel posibil.”

Lauri Markkanen are 20 ani (născut în anul 1997) și a fost ales în NBA Draft 2017 cu opțiunea a 7-a de către Chicago Bulls. El va debuta în liga nord-americană în următorul sezon competițional. Înalt de 2.13 metri, Markkanen este comparat ca stil de joc cu legendarul Dirk Nowitzki, fiind un baschetbalist cu talie ce deține o aruncare de trei puncte devastatoare.

În primele două meciuri la EuroBasket 2017, Markkanen a marcat cinci coșuri de trei puncte și are un procentaj de 63% la acest procedeu. El are 23.0 puncte și 7.0 recuperări în 27.4 minute disputate pe partidă.

Finlanda se duelează cu Polonia în cursul serii de duminică (03.09), cu începere de la ora 20.00. Ambele echipe au câte o victorie în complicata Grupă A. Învingătoarea acestei confruntări își va spori șansele de calificare, însă ar fi prematur să spunem că și-a asigurat prezența în optimile de finală.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.