Despre sistemul competițional din FIBA Europe Cup

U-BT Cluj-Napoca și BC Mureș și-au asigurat prezența în faza următoare din FIBA Europe Cup. Cele două grupări ardelene vor evolua în cel de-al 2-lea tur, care va fi compus din 24 echipe.

fiba_europe_cupSistemul competițional prevede calificarea primelor două clasate din toate cele zece grupe ale fazei inaugurale. Acestora li se vor alătura cele mai bune patru locuri 3. Așadar, inclusiv Steaua CSM EximBank București mai poate spera la calificare, însă va avea neapărată nevoie de victorii în ultimele două etape.

Faza a 2-a va fi alcătuită din șase grupe de patru echipe fiecare. Aici sita va cerne mult mai aspru. Doar câștigătoarele celor șase grupe, împreună cu cele mai bune două locuri 2 se vor califica pentru fazele eliminatorii.

Celor opt echipe calificate li se vor alătura opt echipe eliminate din Basketball Champions League.

Fazele eliminatorii cuprind optimi, sferturi, semifinale și finala. Toate cele patru faze eliminatorii se joacă în sistem dublă manșă eliminatorie, scorul general urmând să determine învingătoarea.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.