Cum se va desfășura grupa valorică B (locurile 7-10) în LNBM?

Retragerea echipei BCM Olimpic Baia Mare din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2016/17 ridică un semn de întrebare cu privire la modul de desfășurare al grupei valorice B în partea a 2-a din sezonul regulat. Este vorba despre programul acestei faze.

Dacă ar fi existat cinci echipe înscrise în grupa valorică B, adică locurile 7-11, atunci sistemul competițional ar fi trebuit întocmit conform tabelei Berger cu cinci poziții. Prin retragerea echipei din Baia Mare, întrebarea este legate de sistemul folosit pentru întocmirea programului pentru grupa valorică B, adică pentru locurile 7-10.

Există varianta utilizării tabelei Berger cu patru poziții, ori folosirea celei inițiale cu cinci poziții. Dacă se apelează la vaianta cu cinci poziții, atunci vor fi mai multe etape în faza a 2-a din sezonul regulat ce cuprind un singur meci în grupa valorică B.

Indiferent ce program va fi adoptat știm că în grupa valorică A (TOP 6), fiecare echipă va juca zece meciuri, iar în grupa valorică B (locurile 7-10), fiecare echipă va juca șase meciuri.

Totodată știm că întreaga fază a 2-a se dispută în sistemul sâmbătă – miercuri pentru echipele din TOP 6. Un program conform tabelei Berger cu patru poziții ar implica disputarea unei singure etape intermediare pentru echipele angrenate în lupta pentru locurile 7-10.

Reamintim că nicio echipă nu va retrograda din Liga Națională la încheierea sezonului 2016/17. Acest lucru se explică prin faptul că două echipe s-au retras din competiție.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.