Deplasare dificilă și crucială pentru Steaua CSM EximBank București în EuroCup

rasic

Steaua CSM EximBank București susține cel de-al 7-lea meci în ediția 2015/16 a EuroCup. Formația militară se pregătește de o dublă în Turcia, primul oponent fiind Trabzonspor Medical Park, finalista EuroChallenge și semifinalista TBL în sezonul precedent.

Turcii au o serie de două victorii consecutive în campionat și au 3-0 în partidele disputate pe teren propriu în actuala ediție EuroCup. Trabzonspor are 3-3 la general și este implicată în cursa pentru calificarea în faza următoare a celei de-a 2-a competiții continentale.

Formația pregătită de către Hristu Șapera continuă parcursul foarte bun în Liga Națională, unde a strâns șase victorii consecutive, însă vine după un eșec previzibil în EuroCup, cu Unics Kazan. Steaua are 2-4 la general și joacă una din ultimele cărți în cursa pentru calificarea în faza următoare a acestei competiții.

Roș-albaștrii au neapărată nevoie de victorie în sala ce a găzduit Final Four-ul EuroChallenge în sezonul precedent. Acest lucru nu este ușor de realizat. Bucureștenii pornesc cu șansa a 2-a în fața echipei antrenate de Nenad Markovic.

Steaua va juca acest meci, dar și pe următoarele, fără Pankracije Barac. Croatul a suferit o recidivă a accidentării anterioare, una ce l-a ținut mai mult departe de teren decât pe parchet încă din presezon. De cealaltă parte, Trabzonspor va miza de această dată pe experimentatul Novica Velickovic, care a lipsit la duelul din tur.

Alături de extrema din Serbia, Trabzonspor mizează pe calitatea individuală extraordinară a lui Tarence Kinsey, respectiv pe forța pivotului Andrija Stipanovic. Alțe piese importante sunt evident Dwight Hardy, Johnson Odom respectiv Damian Kulig.

Turcii sunt superiori din punct de vedere al productivității ofensive, având mai multe puncte marcate pe meci și procentaje mai bune la aruncările din acțiune, respectiv la linia de pedeapsă. Steaua este mai bună la recuperare.

Absența lui Barac a foarte importantă, croatul fiind cel mai bun, dacă nu singurul jucător din actuala echipă a Stelei CSM EximBank, care pătrunde. Militarilor le va lipsi un jucător cu bogată experiență, capabil să creeze pentru el însuși și pentru colegi, a cărui aruncare de pe semicerc nu poate fi minimalizată, chiar dacă pătrunderea rămâne principala armă a stângaciului cu numărul 7.

În tur, la Sala Polivalentă București, Steaua CSM EximBank a depășit pe Trabzonspor cu 76-71. Acela a fost primul succes al militarilor în EuroCup.

Partida de la Trabzon va fi transmisă în direct la DigiSport, în cursul serii de miercuri (25.11), cu începere de la ora 19:00.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.