Dennis Schroder și Liviu Călin, prezentați de o publicație americană

Atlanta Hawks au părăsit playoff-ul NBA din primul tur, însă conducătorul de joc al acestei echipe a lăsat o nouă impresie remarcabilă. Acest lucru trebuie să ne bucure, deoarece vorbim despre un jucător descoperit și format de un român. Numele jucătorului este Dennis Schröder, iar cel al antrenorului este Liviu Călin.

Site-ul opencourt-basketball.com, a publicat un material despre Dennis Schröder în cursul zilei de sâmbătă (29.04), la distanță de o zi după eliminarea lui Atlanta Hawks din playoff-ul LNBM. Gruparea antrenată de Mike Budenholzer a fost învinsă se Washington Wizards cu scorul general de 4-2.

Confruntat cu unul dintre cei mai rapizi, spectaculoși și productivi conducători de joc din NBA – John Wall, Schröder și-a elevat nivelul având o productivitate deosebită în cele șase partide ale seriei. Germanul a avut 24.4 puncte, 7.2 pase decisive, 2.6 recuperări și doar 1.6 posesii pierdute pe prtidă. El a terminat cu 44% la aruncările de trei puncte și 83% la linia de pedeapsă.

Sursa citată a adus la cunoștința cititorilor săi faptul că Schroder a fost descoperit în Germania – țară în care fotbalul (soccer) se mănâncă pe pâine. Liviu Călin, antrenor român stabilit în Germania, a fost în trecere pe stradă atunci când l-a remarcat pe Dennis. Acesta este foarte tânăr și juca streetball.

Liviu Călin a remarcat explozia, viteza și înțelegerea de care tânărul Schröder a dat dovadă în cele câteva minute în care tehnicianul român l-a urmărit. Următorul pas a fost ca românul să îl abordeze pe talentatul tânăr și să îi vorbească în așa fel încât să-l atragă spre baschetul organizat.

Dennis Schröder, susținut de tatăl său, a acceptat provocarea și s-a dedicat acestei activități în așa fel încât sub îndrumarea lui Liviu Călin a ajuns să se antreneze șapte zile pe săptămână. Pregătirea a constat atât în antrenamente cu echipa, cât și individuală, sub comanda compatriotului nostru.

Astfel, Schröder a ajuns să evolueze pentru New Yorker Phantoms Braunschweig, între 2010 și 2013, după care a trecut în NBA, fiind selectat de Atlanta Hawks cu opțiunea a 17-a în Draft-ul din 2013. De asemenea, el a devenit o piesă de bază în echipa națională a Germaniei.

Schröder vine după cel mai bun sezon al carierei. În stagiunea tocmai încheiată el a devenit titular la Atlanta. A avut medii de 18 puncte, 6.3 pase decisive și 3.1 recuperări în peste 31 minute pe meci. În patru sezoane la nivelul ligii profesioniste nord-americane, Dennis are 285 meciuri jucate și 94 titularizări. El are medii pe carieră de 11.4 puncte, 4.4 pase decisive și 2.4 recuperări în 22 minute pe partidă.

Foto: Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

În vârstă de doar 23 ani, Schröder a jucat în playoff-ul NBA în fiecare din cele patru sezoane petrecute alături de Hawks. El are deja 34 partide disputate în fazele elimintorii, Atlanta calificându-se în finala Conferinței Est în sezonul 2014/15.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.