Deficit de 16 puncte pentru CSM Steaua București după prima manșă a dublei cu Egis Kormend

CSM Steaua București a pierdut prima manșă a dublei cu Egis Kormend din turul al 2-lea al FIBA Europe Cup 2017/18. Militarii au fost dominați copios pe tot parcursul primelor 35 minute de joc, reușind să se apropie pe tabela de marcaj în ultimele momente ale partidei pentru a menține vii speranțele unei puțin probabile calificări în grupele competiției. Rezultatul final al partidei transmise în direct la DigiSport 3 a fost de 91-75.

Maghiarii au condus în permanență. Ei au înscris primele opt puncte ale confruntării, după care elevii lui Jukka Toojala au reacționat și s-au apropiat la două posesii. Scorul la capătul primelor zece minute era de 25-21.

Pe parcursul celui de-al 2-lea act, Kormend a menținut același nivel de precizie în faza de atc, având 8/14 la aruncările de trei puncte cu un procentaj undeva spre 70% la încercările de două puncte. De altfel, gazdele au marcat toate cele 50 puncte în prima jumătate din acțiune. În schimb, Steaua a ajuns la cota 33 în primele 20 minute de joc.

Ecartul a trecut de 20 puncte în debutul reprizei a 2-a. Steaua a avut probleme în defensivă și nu a găsit soluții să-și alimenteze atacul în condițiile în care indiferent de ritmul de joc abordat de adversar, nu a găsit soluții să oprească adversarul din a puncte. Ofensiva militarilor a produs doar zece puncte în actul al 3-lea, la capătul căruia tabela de marcaj indica scorul de 67-43.

Diferența a atins un nou maxim, 25 lungimi, scor 75-50, în minutul 33 al confruntării. Kormend l-a pierdut pe Milan Csorvasi, accidentat la genunchi, însă aruncarea de pe semicerc al elevilor lui Gasper Potocnik a continuat să facă ravagii. Steaua a reușit să reducă substanțial din deficit pe finalul confruntării, creându-și o șansă în ceea ce privește lupta pentru calificare.

Taylor a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive, Boone a bifat 16 puncte, 3 intercepții, Runkauskas a terminat cu 13 puncte, 4 pase decisive, iar Zekovic a avut 11 puncte pentru CSM Steaua. În replică, Fanning a avut 18 puncte, 4 pase decisive, Wright a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Ferencz a încheiat cu 14 puncte pentru Kormend.

Trebuie remarcat raportul aruncărilor libere executate de cele două formații în acest meci: Kormend a avut 9 vizite la linia de pedeapsă, iar Steaua a avut 32! Bucureștenii au mai avut avantaj la intercepții. În rest maghiarii au fost superiori la toate capitolele.

Steaua se află, așadar, într-o situație similară cu CSM CSU Oradea, formație ce a pierdut cu 16 puncte în prima manșă a primului tur, cu Balkan Botevgrad. Acea dublă a fost decisă la ultima fază a manșei a 2-a, când bihorenii au ratat ultima aruncare.

Returul are loc pe 11 octombrie, la Târgoviște.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.