Declarații Velimir Perasovic și Ioannis Sfairopoulos după victoria lui Anadolu Efes la Pireu

Velimir Perasovic, antrenorul lui Anadolu Efes Istanbul, continuă cursa de calificare pentru a 2-a oară consecutiv la turneul final al Euroligii masculine. Croatul a izbutit această performanță în sezonul precedent alături de Baskonia Gasteiz.

El a ghidat reprezentanta Turciei spre victorie în Meciul 2 al seriei cu Olympiacos Pireu, chiar la Peace and Friendship Stadium, în cursul serii de vineri (21.04). Iată ce a declarat Perasovic la finalul partidei:

„Este o victorie imensă pentru noi din perspectiva continuării cursei de calificare. Ne-ar fi fost foarte dificil să ne pregătim mental pentru Meciul 3 dacă ne întorceam acasă cu două înfrângeri.

Olympiacos este o echipă redutabilă. Nu există niciun secret în acest sens. Toată lumea știe că această echipă joacă la fel acasă și în deplasare, astfel încât nu se schimbă prea multe din această perspectivă pentru simplul fapt că nu vom juca la Pireu următoarele două meciuri.

Este foarte important că am echilibrat raportul recuperărilor și că le-am frânat contraatacul. Nu am reușit să le limităm aruncările de trei puncte, chiar dacă am fost puțin norocoși la final, când o astfel de aruncare a fost imprecisă. Sunt de părere că ai nevoie și de noroc pentru a câștiga pe terenul lui Olympiacos. Suntem fericiți și încrezători, avem șansele noastre la trei victorii în această serie.”

De cealaltă parte, Ioannis Sfairopoulos, antrenorul lui Olympiacos Pireu, a precizat:

„Din punct de vedere defensiv nu cred că puteam să jucăm mai bine. Am ținut adversarul la 14 puncte marcate în sfertul 2 și tot atâtea în sfertul 3. Am avut multiple oportunități să ne desprindem decisiv, dar nu am reușit să o facem. Am reușit să construim un avantaj de șapte puncte în două momente diferite ale meciului, însă nu a fost posibil să ne desprindem mai mult.

Problema noastră a fost tranziția. De obicei marcăm mult în acest fel, însă de această dată nu am reușit. Prin urmare am pierdut avantajul terenului propriu. Mă deranjează acest lucru pur și simplu pentru că mi-aș fi dorit să le oferim suporterilor noștri minunați o nouă victorie. Nu sunt îngrijorat însă de faptul că seria se mută la Istanbul. Eu cred că Olympiacos a demonstrat de ce este în stare în orice sală sau orice condiții s-ar juca.”

Antrenorul grecilor a vorbit despre absența lui Nikola Milutinov în a 2-a parte a meciului:

„Milutinov s-a accidentat la genunchi și nu a putut continua jocul. Acesta este motivul pentru care nu a mai intrat pe parchet. Am jucat cu Birch și Young, dar nu a fost opțiunea mea să nu-l folosesc pe Milutinov în repriza secundă.”

Scorul general este de 1-1. Mecurile 3 și 4 se dispută la Istanbul, pe 26 și 28 aprilie anul curent.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.