Declarații Tudor Costescu după CSM CSU Oradea vs BC SCM Timișoara, scor 85-81

Tudor Costescu, antrenorul principal al BC SCM Timișoara, a participat la conferința de presă ce a urmat Meciului 2 al seriei cu CSM CSU Oradea, contând pentru turul inaugural al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Tehnicianul alb-violeților a vorbit despre eșecul suferit în Bihor, scor 81-85, după ce echipa sa a irosit un avantaj de 14 puncte.

Costescu a precizat următoarele:

„Din păcate este 2-0. Cred că eram îndreptățiți să plecăm de la Oradea măcar cu o victorie. Dacă Meciul 1 se poate spune că l-am pierdut noi, astăzi nu știu cine l-a câștigat. Am avut niște situații în ultimele cinci minute de joc care mi-au dat foarte mult de gândit. Nu am auzit în baschet să se ia mingea echipei aflate în atac, la aruncare de trei puncte, pentru abatere de trei secunde. Nu am auzit. Poate în următorii 20 de ani să mai întâlnim un astfel de caz.

Sigur, Oradea a ridicat nivelul de intensitate în apărare. Noi ne-am apropiat mai greu de coș, am marcat doar 16 puncte în secvența decisivă. Eram curios să văd statistica după sfertul al 3-lea, deoarece cred că Oradea a tras cel puțin 8-9 libere în acest ultim sfert.

Nu am o imagine clară în acest moment, la cald, cu privire la motivele pentru care am pierdut. Va trebui să facem o analiză serioasă în acest sens. Sunt foarte mulțumit și mândru de modul în care echipa mea s-a prezentat în acest meci.

Felicitări echipei din Oradea.

După părerea mea seria nu este jucată. Este dureros că nu putem pleca cu cel puțin o victorie de aici, dar încercăm să facem acest lucru la Timișoara.”

Similar primului meci ați avut un avantaj consistent într-un moment destul de avansat al jocului. Ați pierdut de fiecare dată.

„Am muncit foarte mult pentru acele avantaje. Ne-am planificat bine jocul și am respectat acest plan. Probabil că o rotație mai lungă a adversarului i-a făcut pe cei de la Oradea să fie mai proaspeți pe final. Am încercat cumva să ne protejăm de o astfel de situație. Poate și asta ne-a costat. Poate o lipsă de luciditate în anumite momente. Însă eu nu am ce să reproșez echipei. Așa e în sport. Cred că azi (n.r. joi, 13.04) am fi meritat să câștigăm.”

Spre deosebire de Meciul 1, de această dată ați jucat cu alți oameni la poziția 1. Otasevic i-a luat locul lui Rambo. De asemenea, ați ales să începeți jocul cu Calotă la poziția 1.

„Am încercat să avem un ritm mai bun în prima parte a meciului. Cred că acest lucru ne-a ieșit, chiar dacă am pierdut primul sfert. Am fost mulțumit de randamentul lui Kevin (Calotă) pe poziția 1. Pe final am încercat să ne creăm același avantaj.

Nu am fost nemulțumit de Rambo în Meciul 1. A fost doar o alegere pe care am făcut-o în perspectiva Meciului 2. Otasevic a fost mai proaspăt, deoarece nu a jucat alaltăieri. Am încercat să ne valorificăm șansele cu el la poziția 1.”

Seria se mută la Timișoara. Se schimbă datele problemei ținând cont de faptul că de acum încolo pentru echipa dumneavoastră fiecare meci este decisiv?

„Pentru noi orice meci a fost decisiv. Ne-am dorit să câștigăm ambele meciuri de la Oradea. La fel de mult ne dorim să îl câștigăm și pe cel de-al 3-lea.

Noi nu avem în această serie o presiune asupra rezultatului la cum o are adversarul nostru. Mă refer la obiectivul de performanță pentru partea de final a campionatului. Cu toate acesta ne dorim foarte mult să ne calificăm în semifinale. Sunt de părere că am arătat ca o echipă capabilă să învingă Oradea, ca o echipă care merită să joace semifinale.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Declarații Tudor Costescu după CSM CSU Oradea vs BC SCM Timișoara, scor 85-81

  • eu de la televizor am vazut ca Timisoara a beneficiat de lovituri de penalitate la majoritatea atingerilor.. cum se spune ,,daca suntem mai buni batem si contra arbitrilor,, cam asta a fost Oradea asta seara. Sper sa nu se supere nime, dar asta am vazut eu.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.