Declarații Tudor Costescu, antrenor BC SCM Timișoara, după victoria de la Oradea

Tudor Costescu, antrenorul principal al BC SCM Timișoara, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei repurtate la Oradea, scor 87-81, în etapa a 8-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18.

Iată ce a declarat tehnicianul originar din capitală la finalul importantului succes repurtat la Arena Antonio Alexe:

„Nu știu dacă a fost un meci plăcut ochiului, dar sigur a fost unul foarte intens. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru victorie și pentru efortul depus. Nu știu dacă am jucat mai bine decât Oradea, dar probabil am fost mai consistenți în momentele importante. Cert este că la procentaje stăm mai bine și am reușit să ne atingem niște scopuri. Mă bucură foarte mult această victorie și implicit situația în clasament pe care ne-o oferă ea.”

Unde credeți că s-a făcut diferența?

„Mă bucur că am recuperat mai mult decât Oradea. Mă bucur că am avut luciditate în jocul 5 la 5, cu excepția câtorva atacuri împotriva zonei. Eu aș fi dorit să jucăm mai repede, dar la victorie nu pot decât să mă bucur și că am jucat 5 la 5 cu mai multă luciditate. Cred eu că a fost important și faptul că am reușit să le oprim adversarilor noștri aruncările de trei puncte, la care excelează, fiind cei mai buni din ligă la acest capitol. Contează și faptul că nu am mai făcut greșelile pe care le făceam în finalurile de meciuri echilibrate și care ne-au costat de atâtea ori.

Am avut 20 de posesii pierdute. E un aspect care nu mă poate mulțumi, dar e mai greu să vorbim după o asemenea victorie despre părțile negative. Important e că am compensat la recuperare. Mă rog, în sport există și șansă. Am ratat extrem de multe libere în finalul partidei, dar și Oradea a ratat un lay-up deschis. Am greșit câteva repuneri care puteau să ne coste. De aceea spun că a fost un meci intens. Nu știu dacă a fost cu realizări deosebite. Totuși, cu 20 posesii pierdute am marcat 87 puncte.”

Ce părere aveți despre bilanțul echipei, ținând cont și de problemele pe care le întâmpinați în acest moment?

„Eu pot să comentez doar partea legată de baschet. Într-adevâr nu suntem în cea mai fericită situație, dar cu atât mai mult mă bucură că am fost foarte consistenți. Poate un joc mai frumos nu ne-ar fi adus victoria. Faptul că am jucat cu ambiție, dăruire și o bună organizare, cu efort mare în apărare în condițiile în care suntem mă bucură foarte mult. Le-am și mulțumit jucătorilor în vestiar pentru efortul depus și pentru modul în care au înțeles să se comporte.”

O victorie în deplasare în acest campionat pare să fie aur. Cât de importantă este aceasta, obținută la Oradea?

„Este foarte importantă. Pe noi ne-a costat o înfrângere pe care nu o calculasem, la Tîrgu Mureș. Mă rog, după cum a arătat jocul acela, rezultatul a fost pe deplin meritat. Însă, consideram că va atârna foarte greu înfrângerea cu BC Mureș. Se pare că prin această victorie la Oradea și dacă am reuși să mai legăm măcar o victorie în următoarea etapă (n.r. la Galați), putem să spălăm eșecul de la Mureș, fără să desconsider echipa de acolo.”

Ați legat deja două victorii cu echipe pe hârtie candidate în lupta pentru titlu.

„Da. Clasamentul este provizoriu. Mai avem o deplasare și ultimele două meciuri din tur vor fi acasă. Ne dorim să obținem cât mai multe rezultate pozitive în acest moment al sezonului. Nu ne îmbătăm cu apă rece, deoarece am experimentat victorii precum cele din ultimele două etape, dar pot să vină și înfrângeri, precum cea despre care am vorbit.”

Ce părere aveți despre echipa din Oradea?

„Nu aș vrea să vorbesc la cald despre adversar, mai ales după ce am câștigat. Oradea a fost și va continua să fie o echipă cu mari pretenții, cu un joc foarte bun și elevat. Eu am spus pentru site-ului clubului nostru înaintea meciului de la Oradea că întâlnim o echipă completă și complexă. Ca orice altă echipă și Oradea poate avea momente mai dificile de exprimare în teren, dar asta nu îi scade șansele de a-și atinge obiectivele și nici valoarea ca echipă.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.