Declarații Rami Hadar după eșecul Craiovei la Oradea

Rami Hadar, antrenorul principal al echipei SCM Universitatea Craiova, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului cu CSM CSU Oradea, de la Arena Antonio Alexe, desfășurat sâmbătă (11.11). Oltenii au pierdut cu scorul de 99-74. Partida face parte din programul etapei a 6-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2017/18 și a fost transmisă în direct la DigiSport.

Iată ce a declarat fostul tehnician al lui Maccabi Tel-Aviv:

„Cred că nu am arătat cine suntem în acest meci. A fost o mare dezamăgire pentru mine. Am câștigat și pierdut meciuri în acest sezon, dar până la acest meci am fost în cărți pentru victorie la fiecare partidă disputată. De această dată nu am avut nicio șansă, niciun cuvânt de spus. Ne-a lipsit spiritul de combativitate, efortul a fost sub nivelul acceptabil. Este evident că astfel de episoade pot avea loc în jocul oricărei echipe de-a lungul unui sezon. Evident îmi displace această situație, dar meciul s-a terminat și va trebui să tragem învățămintele necesare.”

Referitor la faptul că Radu Vîrnă a jucat doar patru minute, Hadar a declarat:

„Radu a venit accidentat la Oradea. El a suferit o accidentare în ultimul meci al echipei noastre satelit. A făcut o entorsă la gleznă și nu a putut fi refăcut până la ora acestui meci. Dacă ar fi fost într-o stare fizică bună cu siguranță ar fi jucat minutele sale obișnuite.”

Referitor la faptul că echipa sa a pierdut toate cele trei meciuri susținute în deplasare în debutul actualei ediții de campionat, antrenorul israelian a spus:

„Eu cred că problema noastră constă în faptul că nu avem un nivel satisfăcător din punct de vedere defensiv. Aceasta este problema și evident că în deplasare lucrurile se accentuează, deoarece fiecare echipă se simte mai bine pe teren propriu, astfel încât oponenții noștri joacă cu altă încredere când joacă în fața propriilor susținători. Apărarea este problema noastră și ea ne face viața dificilă. În toate jocurile în care nivelul nostru de apărare s-a apropiat de ceea ce ne dorim, fie am câștigat, fie am fost aproape să o facem. În meciul de la Oradea nivelul de apărare al nostru a fost extrem de modest.”

Întrebat dacă e posibil ca efortul suplimentar depus în ultimele etape, când a jucat de fiecare dată prelungiri, a contat, antrenorul Craiovei a afirmat următoarele:

„Nu cred că acest lucru ar putea să conteze, dar e posibil. Într-adevăr, avem o rotație destul de scurtă, iar în meciul de la Oradea a fost și mai scurtă din cauza accidentării lui Vîrnă. Eu tind să cred că am avut o prolemă psihologică la acest meci și mai puțin să fie o problemă fizică, de epuizare.”

Rami Hadar a fost rugat să comenteze întreruperea de campionat, programată pentru a permite primelor reprezentative să joace partide din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019:

„Eu cred că va trebui să facem niște schimbări. Una sau poate chiar două. Avem timp acum să ne gândim la asta și să încercăm să ne ridicăm la un nivel mai ridicat în cursul lunilor decembrie și ianuarie.”

În încheiere, antrenorul lui SCM Universitatea Craiova a fost întrebat ce părere are despre baschetul românesc la trei luni de la venirea sa în țara noastră:

„Eu cred că liga din România este foarte interesantă. În primul rând nivelul baschetului este bun, îmi place. E limpede că liga este caracterizată de un joc foarte bun pe semicerc în faza de atac, foarte mulți jucători periculoși la trei puncte. Chiar dacă multe meciuri se termină la diferențe mari, există un număr foarte important de meciuri echilibrate, disputate și spectaculoase,cu suspans până la ultima minge. Consider că este un nivel foarte bun din punct de vedere baschetbalistic.”

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.