Declarații Ozan Bulkaz și D’Angelo Harrison după meciul Oradea vs Usak

Reprezentanții Muratbey Usak Sportif prezenți la conferința de presă ce a urmat meciului de la Arena Antonio Alexe, desfășurat miercuri (08.02), în compania lui CSM CSU Oradea, încheiat cu scorul de 82-72 în favoarea campioanei României, au avut opinii contradictorii cu privire la cele întâmplate pe parchet.

Antrenorul Ozan Bulkaz a invocat arbitrajul, fără să menționeze, însă, concret la ce se referă. În schimb, jucătorul D’Angelo Harrison a vorbit despre joc și a remarcat prestația formației bihorene.

Iată ce au declarat mai exact aceștia:

„Toți cei care au văzut acest meci și înțeleg baschet sunt convins că au priceput ce s-a întâmplat aici. Nu este ceva normal. E foarte greu să spun orice despre baschet după un astfel de meci. În jocul retur vom face tot ce depinde de noi pentru a trece de Oradea, în așa fel încât să ne continuăm parcursul european.” – Ozan Bulkaz, antrenor Usak Sportif

Turcii au fost sancționați cu cinci greșeli tehnice, iar orădenii cu una. Patru dintre faulturile tehnice au fost impuse pentru proteste – unul la bancă, unul antrenorului, respectiv două jucătorilor. Tehnicul acordat CSM-ului și al 5-lea dictat împotriva lui Usak au venit pe fondul unor îmbrânceli între jucătorii celor două formații.

Maniera de arbitraj a fost mult mai liberă decât ceea ce este obișnuit în Liga Națională din punct de vedere al angajamentului fizic. Derapajele verbale și de comportament au fost taxate cu strictețe de brigada de arbitri alcătuită dintr-un italian, leton și polonez.

„Jucătorii echipei gazdă au marcat cu ușurință în deschiderea meciului și în închierea acestuia. Le dau credit celor de la Oradea, deoarece au jucat foarte bine, au crezut în șansa lor și au demonstrat că formează o echipă redutabilă. Știam că pericolul vine de la Mirkovic și Zeno, jucători pe care cred că i-am apărat foarte bine. În schimb, Pasalic a făcut poate cel mai bun meci al sezonului. În ceea ce ne privește, am comis niște greșeli care au contat pe tabela de marcaj. Va trebui să ne pregătim pentru jocul retur cu gândul că trebuie să învingem la 11 puncte. Eu cred că e posibil să întoarcem rezultatul. Avem armele necesare pentru așa ceva.” – D’Angelo Harrison, fundaș Usak Sportif.

Usak Sportif a obținut un singur succes în deplasare în acest sezon competițional în cupele europene. Este vorba despre victoria repurtată în luna septembrie la Cluj-Napoca. Turcii au o serie de opt înfrângeri consecutive în jocurile susținute departe de propria casă în Europa.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.