Declarații Mihai Silvășan după Meciul 3 al seriei dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca (69-59, 1-2)

Mihai Silvășan, antrenorul lui U-BT Cluj-Napoca, a vorbit despre primul eșec suferit de câștigătoarea sezonului regulat în playoff-ul actualei ediții de campionat. Formația de pe Someș a pierdut cu scorul de 59-69, pe terenul lui CSM CSU Oradea, în Meciul 3 din semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

„Un meci foarte intens, de playoff, în care noi am început modest. Nu avem nicio scuză pentru felul în care am deschis jocul. Știam că Oradea este cu cuțitul la os și că va da tot ce are mai bun pentru a câștiga acest meci. Exact asta s-a întâmplat. Din păcate, mental, nu ne-am ridicat la nivelul adversarului. De asemenea, am avut probleme prin prisma intensității jocului. Am pierdut primul sfert cu 26-9, ceea ce spune totul despre cum am jucat. Degeaba am câștigat următoarele trei sferturi pentru că nu am reușit să ne apropiem.

A fost un meci controlat cap-coadă de Oradea. Îi felicit și aștept Meciul 4. A fost un joc cu puține realizări pe tabela de marcaj. Niciun meci nu seamănă cu celălalt. Oradea s-a apărat foarte bine tot meciul. Noi am reușit acest lucru doar în repriza a 2-a.

Trebuie să privim partea bună a paharului. Avem 48 de ore pentru a vedea ce s-a întâmplat și să încercăm să recuperăm. Desigur, la fel va fi și pentru adversar. Va trebui să revăd meciul pentru a avea o imagine clară cu privire la ce anume a făcut diferența în acest meci. Cu siguranță intensitatea defensivă și motivația echipei orădene au fost doi factori care au avantajat echipa gazdă.”

Întrebat dacă consideră că cele șapte victorii anterioare ale Clujului au reprezentat o motivație suplimentară pentru adversar, tehnicianul ardelenilor a precizat:

„Nu știu. Aceasta cred că este o întrebare pentru Oradea. Noi ne-am dorit să câștigăm fiecare meci, indiferent cu cine jucăm. Au fost meciuri diferite între cele două echipe, dar au trecut. Eu le-am spus de mult băieților că trebuie să uităm acele meciuri. Important este actuala semifinală. Avem 2-1 la general și mai avem o șansă pentru a tranșa calificarea, la Oradea.”

Întrebat despre rotație, una ce a inclus practic cei cinci străini și pe Vlad Moldoveanu, cu o scădere semnificativă a minutelor pentru Rolland Torok, respectiv cu aceiași patru jucători bifând peste 30 de minute în toate meciurile acestei serii, tehnicianul Clujului a spus:

„S-ar putea să conteze numărul mare de minute, dar e posibil să nu conteze. Noi în multe meciuri importante am jucat în această rotație. Poate că ar fi trebuit să odihnesc mai mult, să facem mai multe schimbări, să dăm mai multe momente de odihnă jucătorilor, dar nu pot să-mi dau seama acum de acest lucru. Cu siguranță nu mai trebuie să intrăm în meci așa cum am făcut-o în această partidă. Trebuie să fim mai motivați, mai determinați și să avem un altfel de răspuns la ceea ce primim de la adversar.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.