Declarații Claudiu Fometescu după eșecul Stelei de la Oradea

Claudiu Fometescu a participat la conferința de presă ce a urmat meciului pierdut de Steaua CSM Eximbank București la Oradea, în etapa a 16-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Tehnicianul militarilor a vorbit despre partida câștigată de bihoreni cu scorul de 81-74.

„Am avut un sfert 3 teribil. Îmi asum, pentru că nu am reușit la pauză să punem la punct niște lucruri, deși știam că Oradea nu va rezista ritmului. Adversarul a fost net superior în sfertul al 3-lea și cred că acolo s-a decis totul.”

Ați început acest meci cu Szijarto și Jevtovic în primul cinci, în locul lui Malesevic și Baciu.

„Malesevic vine după o accidentare. Denison era un matchup mai bun pentru Jevtovic pentru începutul partidei. Oricum, nu avem o configurație să-i spun standard, chiar dacă am făcut acest lucru până acum.”

Ați avut un număr foarte mare de posesii pierdute. Acolo s-a decis jocul?

„Oradea s-a apărat foarte agresiv. A avut permisiunea să joace mai agresiv în apărare. Noi nu am reușit să manageriem această agresivitate și s-a întâmplat ceea ce s-a văzut. Însă repet, noi am pierdut meciul în sfertul 3. Acel 34-13 este departe de raportul valoric existent între aceste două echipe.”

Este a 2-a înfrângere consecutivă, dar aveți o poziție bună în clasament. Cum vezi situația actuală a echipei?

„Nu mă deranjează că am pierdut acum. Toată lumea pierde mai devreme sua mai târziu. Nu e o tragedie să pierzi la Oradea. Adică știam unde venim. Era clar pentru toată lumea că se anunță un meci foarte greu. Pentru mine e mai important să văd cum am pierdut.”

Despre nivelul actualei ediții de campionat, Fometescu a spus:

„Sunt 5-6 echipe în acest campionat care pot să te învingă oricând. Clujul a pierdut de două ori acasă. Noi am pierdut cu Clujul, respectiv la Timișoara și aici. Pentru mine nu este nimic deosebit. Sunt rezultate normale până la urmă în sezonul regulat. Pentru mine este deosebit modul în care am pierdut sfertul 3.”

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.