Debut cu înfrângere la Campionatul European U18 feminin – Divizia B, ediția 2016

Echipa națională a României a început participarea la Campionatul European U18 feminin – Divizia B, de la Sarajevo, cu o înfrângere. Tricolorele antrenate de Carmin Popa au cedat, scor 64-75, în confruntarea cu Finlanda.

Partida a avut oscilații, atât în ceea ce privește conducerea pe tabela de marcaj, cât și modul în care au evoluat ofensivele celor două formații. Finlanda a câștigat primul act la limită, scor 26-25, pentru ca în sfertul al 2-lea să se consemneze un parțial de 8-2 în favoarea României. Astfel, compatrioatele noastre conduceau la pauză cu 33-28.

După ce a încasat 26 puncte în primul act, respectiv doar 2 în cel de-al 2-lea, echipa României a încasat 29 puncte în secvența a 3-a. A fost o perioadă de joc în care Finlanda a revenit la conducere, una pe care nu a mai cedat-o. Sfertul decisiv a consemnat un parțial de 18-12 în favoarea scandinavelor.

Ecaterina Armanu a bifat 17 puncte, Alina Podar a bifat 15 puncte, Andreea Crețu a avut 14 puncte, iar Roberta Salatioan a terminat cu 10 puncte pentru România. Au fost rotite zece jucătoare, dar niciuna dintre celelalte șase sportive nu a avut mai mult de 2 puncte. Finlanda a avut tot patru jucătoare cu cel puțin 10 puncte marcate.

Duminică (24.07), România se duelează cu Portugalia.

Foto: fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.