Debut impresionant pentru deținătoarea trofeului în noua ediție a Euroligii

Deținătoarea trofeului în Euroliga masculină a deschis sezonul cu o prestație impresionantă. Intimidată de un public deosebit de ostil la Abdi Ipekci Arena din Istanbul, CSKA Moscova a oferit o mostră de baschet ofensiv, impunându-se în confruntarea cu Galatasaray Istanbul, scor 109-84.

Forța ofensivă a rușilor a fost vizibilă pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv. CSKA a marcat în fiecare sfert între 24 și 30 puncte, echipa antrenată de către Dimitris Itoudis având capacitatea de a controla jocul în permanență.

hines

Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 57-45, după ce arbitrii s-au văzut nevoiți să oprească jocul din cauza obiectelor aruncate pe teren din tribune. De altfel, Sinan Guler, component al echipei turcești a făcut apel la suporteri să înceteze cu această atitudine.

În debutul reprizei a 2-a, Galatasaray a reușit să ofere o replică solidă. Elevii lui Ergin Ataman au câștigat sfertul al 3-lea. De altfel, turcii au marcat 53 puncte între minutele 11-30, cu unul mai puțin decât adversarul. Finalul partidei a fost controlat de oaspeți. CSKA a realizat un parțial de 28-13 cu care nu a lăsat loc de interpretări.

Ex-sovieticii au avut 69% la aruncările de două puncte, au terminat cu 55% la trei puncte, unde au transformat 12 aruncări și au bifat 25 pase decisive. CSKA a avut 15 posesii pierdute și 4 intercepții, capitole la care există loc de mai bine în condițiile în care moscoviții au marcat 109 puncte în 40 minute de joc!

Nando De Colo a deschis sezonul cu 22 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Milos Teodosic l-a secondat cu 20 puncte, 11 pase decisive, Aaron Jackson a bifat 16 puncte, Vitaly Fridzon a reușit 15 puncte, iar Kyle Hines a terminat cu 13 puncte și 7 recuperări pentru CSKA.

În replică, Sinan Guler a avut 16 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, Alex Tyus a contribuit cu 15 puncte, 5 recuperări, Austin Daye a bifat 12 puncte, iar Russ Smith și Emir Preldzic au terminat cu câte 11 puncte fiecare pentru Galatasaray.

A fost un meci ce a opus deținătoarea Euroligii și pe cea a EuroCup.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.