David Blatt revine la cârma unei echipe din Euroligă cu o victorie pe revenire

David Blatt a revenit în Euroligă cu o victorie. Israeliano-americanul a ghidat-o pe Darussafaka Dogus spre victorie la Belgrad, în confruntarea cu Steaua Roșie, scor 73-70. Meciul contează pentru prima etapă din sezonul regulat al noii ediții în competiția de top a Europei la nivel de club.

Turcii au revenit de la un deficit de 16 puncte consemnat în primul minut din repriza secundă. Darussafaka a trecut la conducere pe finalul jocului, realizând un parțial de 12-3 cu care s-a încheiat încleștarea. Defensiva echipei antrenate de Blatt a funcționat extrem de bine pe tot parcursul reprizei secunde, însă cu precădere la finalul confruntării.

harangody

Steaua Roșie a oferit o replică impresionantă în compania uneia dintre echipele cu cele mai mari bugete din actuala ediție a Euroligii. Belgrădenii au condus aproape în permanență, însă cele doar opt puncte marcate în sfertul al 3-lea, respectiv cele 27 încasate pe parcursul ultimelor zece minute de joc au înclinat balanța în favoarea vizitatorilor.

Darussafaka a fost inferioară la mai multe capitole statistice, precum aruncările de trei puncte, recuperări sau pase decisive. În schimb, turcii au profitat de numărul mai mare de posesii pierdute de adversar, respectiv de procentajul de doar 46% de la linia de pedeapsă, avut de sârbi.

Will Clyburn a avut 19 puncte, 4 recuperări, Dairis Bertans a adăugat 13 puncte, Brad Wanamaker a contribuit cu 11 puncte, 4 pase decisive, iar Adrien Moerman a totalizat 10 puncte și 11 recuperări pentru învingători. Ognjen Kuzmic a reușit 16 puncte, 9 recuperări, Marko Guduric a adăugat 13 puncte, iar Luka Mitrovic a terminat cu 12 puncte și 5 recuperări pentru Steaua Roșie.

A fost un meci ce a opus echipa cu cel mai mic buget din Euroligă și una care a strâns al 2-lea buget din competiție, dar nu are o tradiție bogată în baschetul european la nivel de club. Steaua Roșie a devenit o forță a sportului cu mingea la coș mizând pe aportul unui public fabulos, iar Darussafaka și-a obținut dreptul de participare exclusiv pe baza bugetului. Fără îndoială turcii au o șansă mare pentru un rezultat notabil în acest sezon comptițional.

Într-un alt meci din etapa inaugurală, EA7 Milano a depășit pe Maccabi Tel-Aviv, scor 99-97, într-o partidă cu multe realizări din punct de vedere tehnic, dar și pe tabela de marcaj. Italienii păreau să se desprindă pe parcursul celui de-al 3-lea sfert, însă Maccabi a revenit un joc grație celor 32 puncte marcate în ultimele zece minute de joc.

Ricky Hickman a avut 22 puncte și 3 pase decisive împotriva echipei alături de care a câștigat Euroliga în urmă cu doi ani. L-au secondat sârbii Milan Macvan, autor a 18 puncte, 4 recuperări, respectiv Miroslav Raduljica, autor a 15 puncte pentru învingători. Milano a avut cinci jucători cu peste 10 puncte marcate. În replică, Drew Goudelock a reușit 27 puncte și 5 pase decisive, iar Devin Smith a terminat cu 18 puncte, 7 recuperări.

Maccabi Tel-Aviv a disputat acest meci fără Sonny Weems, accidentat. De asemenea, israelienii sunt lipsiți pe tot parcursul acestui sezon de Quincy Miller, jucător ce tocmai a semnat pentru Maccabi în această vară.

Vineri (14.10), sunt programate următoarele patru jocuri ale primei etape. Programul jocurilor este următorul:

Unics Kazan vs FC Barcelona – ora 19:00, DigiSport
Fenerbahce Istanbul vs Brose Baskets – ora 20:30
Panathinaikos Atena vs Zalgiris Kaunas – ora 21:15
Baskonia Vitoria vs Anadolu Efes Istanbul – 22:00

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.