Datome și Printezis renunță la echipele naționale. Sabonis se opune calendarului FIBA!

Gigi Datome, jucător care s-a tuns după ce a câștigat Euroliga alături de Fenerbahce Istanbul, a promis că-și va rade barba dacă va cuceri EuroBasket alături de naționala Italiei. Acest lucru nu se va întâmpla, întrucât azzuri au fost eliminați în sferturile de finală de Serbia.

Datome a precizat că după 17 ani în care a jucat fără întrerupere pentru echipe națională, el va lua o pauză. Prin urmare, extrema lui Fener nu va juca în campania de calificare pentru FIBA Basketball World Cup 2019. Se pare că acest jucător a luat o decizie referitor exclusiv la anul 2018.

Un alt jucător care e posibil să nu mai joace pentru prima reprezentativă este Georgios Printezis. La rândul său eliminat în sferturile de finală ale EuroBasket, după eșecul cu Rusia, superstarul Greciei și al lui Olympiacos Pireu a precizat că i se pare imposibil să se poată împărți între echipe de club și cea națională în condițiil actualului calendar.

Printezis s-a referit inclusiv la turneele finale, nu doar la calificări. De altfel, el a făcut referire la toți jucătorii, nu doar la cei de vârsta sa.

Devine tot mai limpede că cei mai importanți jucători vor refuza echipa națională din cauza noului calendar implementat de FIBA.Acestora li s-a alăturat recent Arvydas Sabonis, președintele federației lituaniene de baschet. Legenda baschetul ex-sovietic a declarat:

„Cine înțelege ceva din baschet este dezamăgit de acest calendar. Fanii vin la sală să urmărească cei mai buni jucători. Noul calendar nu facilitează acest lucru. Din păcate la ora actuală nu văd cum s-ar mai putea schimba ceva.”

Rămâne de văzut care va fi reacția forului mondial în aceste condiții.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.