Darussafaka se impune în fața unui Real Madrid lipsit de trei oameni de bază

Darussafaka Dogus a depășit pe Real Madrid, în cadrul etapei a 12-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2016/17. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport și s-a încheiat cu scorul de 81-68.

Formația antrenată de către David Blatt a profitat de absențele lui Sergio Llull, Anthone Randolph și Trey Thompkins. Turcii au controlat jocul începând din sfertul al 2-lea și au obținut o victorie categorică. Fără îndoială, lucrurile ar fi arătat altfel dacă Pablo Laso putea să beneficieze măcar de o parte a jucătorilor mai sus enumerați.

Brad Wanamaker a avut 27 puncte, Will Clyburn a adăugat 14 puncte, iar Adrien Moerman a încheiat cu 12 puncte, 5 recuperări pentru învingători. De cealaltă paete, Felipe Reyes a reușit 16 puncte, 5 recuperări, iar Othello Hunter a bifat 10 puncte, 6 recuperări pentru Real.

Turcii întrerup o serie de patru înfrângeri consecutive. Este primul succes în Euroligă pentru Darussafaka după cel înregistrat în etapa a 7-a, atunci când a depășit pe CSKA Moscova, deținătoarea trofeului. Astfel, Darussafaka ajunge la 6-6 după acest succes.

Real Madrid suferă al 2-lea eșec consecutiv în deplasare la nivel de Euroligă. Ibericii au 8-4 la general.

Meciul de deschidere al etapei a 12-a, a consemnat victoria Baskoniei, scor 92-91, pe terenul lui Unics Kazan. Soarta partidei a fost decisă de Tornike Shengelia. Gruzinul a transformat două aruncări libere în penultima secundă a timpului de joc pentru a obține o victorie prețioasă în deplasare în contul bascilor.

Incert în preziua meciului Shane Larkin a fost principalul realizator al învingătorilor. Acesta a avut 22 puncte, 6 pase decisive, Shengelia a adăugat 19 puncte, iar Rafa Luz a terminat cu 10 puncte pentru Baskonia.

În pofida unui procentaj de 48% cu 14 reușite din spatele semicercului, Unics Kazan a pierdut pe teren propriu. Keith Langford a avut 28 puncte și 5 pase decisive, iar Quino Colom a terminat cu 23 puncte, 6 pase decisive pentru ruși.

Unics Kazan are 3-9 la general după acest eșec. În schimb, Baskonia are 8-4 ca urmare a celei de-a 3-a victorii consecutive în Euroligă.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.