Dario Saric oferă ultimul coș decisiv al anului 2015

saric

Seara de miercuri (30.12) a rezervat ultimele trei meciuri transmise la DigiSport din baschetul european pe anul calendaristic 2015. Selecția meciurilor din runda inaugurală a TOP 16 în Euroligă s-a dovedit a fi inspirată, două dintre ele încheindu-se la ultima fază, iar unul a avut parte de echilibru și suspans, chiar dacă finalul partidei nu ne-a ținut cu sufletul la gură.

Anadolu Efes Istanbul a depășit pe Steaua Roșie Belgrad cu scorul de 85-84. Meciul a fost decis de croatul Darios Saric. Jucătorul în vârstă de doar 21 ani a fost încredințat cu această aruncare de către legendarul antrenor Dusan Ivkovic. Saric a aruncat din zero grade, de la semidistanță și a răsturnat situația pe tabela de marcaj în condițiile în care Steaua Roșie a condus în permanență din minutul 13 al partidei.

Bryant Dunston a avut 21 puncte și 4 recuperări, Jayson Grander și Jon Diebler au avut câte 13 puncte, iar Dario Saric a terminat cu 12 puncte pentru învingători. În replică, Maik Zirbes a avut 22 puncte și 12 recuperări (7 ofensive), Quincy Miller a terminat cu 12 puncte, iar Branko Lazic și Marko Simonovic au terminat cu câte 10 puncte fiecare.

Tarence Kinsey, ultima achiziție a Stelei Roșii Belgrad, nu a jucat în acest meci. În schimb, Vasilje Micic a debutat pentru campioana Serbiei cu 6 puncte și 6 pase decisive.

Fenerbahce Istanbul a învins Panathinaikos Atena cu scorul de 82-75. Partida a demarat cu un parțial de 14-0 în favoarea turcilor, însă elenii nu au cedat. Formația pregătită de Sașa Djordjevic a revenit în joc și s-a apropiat la o singură posesie până în minutul 20, pentru ca în repriza a 2-a să preia conducerea pe tabela de marcaj. A fost o situație de scurtă durată, Fener replicân cu un alt parțial de 17-8 prin care s-a desprins decisiv.

Ekpe Udoh a totalizat 16 puncte, 7 recuperări, Luigi Datome a adăugat 15 puncte, iar Jan Vesely, Bogdan Bogdanovic și Pero Antic au avut câte 12 puncte fiecare pentru învingători. În replică, Miro Raduljica și James Gist au avut câte 14 puncte, iar Sasha Pavlovic a terminat cu 10 puncte pentru greci.

Real Madrid a depășit pe Brose Baskets Bamberg, scor 82-79. A fost un meci în care formația germană a avut mai mult inițiativa, desprinzându-se la peste zece lungimi în prima repriză. Madrilenii nu au cedat și similar altor meciuri disputate pe teren propriu în actuala ediție a Euroligii au revenit spectaculos pe parcursul sfertului decisiv. Brose a avut ultima șansă, o aruncare de trei puncte care ar fi putut trimite meciul în prelungiri, însă aceasta a fost impreciă și meciul s-a încheiat cu victorie spaniolilor.

Sergio Rodriguez a totalizat 22 puncte, 8 pase decisive, Jaycee Carroll a terminat cu 13 puncte, Felipe Reyes a adăugat 11 puncte, iar Gustavo Ayon a terminat cu 10 puncte și 8 recuperări pentru Real. În replică, Janis Strelnieks a avut 16 puncte, Brad Wanamaker a terminat cu 14 puncte, iar Nikos Zisis a avut 13 puncte și 5 recuperări.

De notat că Real a jucat fără Sergio Llull și Rudy Fernandez, ambii accidentați.

Alte două meciuri s-au desfășurat pe 30 decembrie în Euroliga masculină:

Cedevita Zagreb vs Lokomotiv Kuban Krasnodar 75-89

Malcolm Delaney a reușit una dintre cele mai strălucitoare prestații individuale din acest sezon. Fundașul american al lui Loko Basket a totalizat 31 puncte și 8 pase decisive pentru un coeficient de 41 la eficiență.

Zalgiris Kaunas vs Laboral Vitoria 68-89

A fost un meci controlat de basci. În cadrul acestuia s-a remarcat maghiarul Hanga Adam, autor a unui indice de eficiență de 25 cu doar patru aruncări la coș. El a petrecut 38 minute pe parchet, perioadă în care a avut 7 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, 4 capace.

Foto&video: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.