Dalibor Djapa a semnat cu Krka Novo Mesto

Dalibor Djapa este noul jucător al echipei Krka Novo Mesto. Baschetbalistul ex-iugoslav a evoluat ultima dată pentru BC Mureș.

În vârstă de 32 ani, Djapa se întoarce la formația slovenă, pentru care a mai jucat în sezonul 2007/08. El măsoară 2.09 metri și evolează la pozițiile 4-5. Acesta se remarcă prin faptul că dispune de o aruncare de trei puncte extrem e periculoasă și pentru că poate să contribuie în spațiul de trei secunde, fiind posesor al unui fizic extrem de puternic.

Djapa a avut 22 meciuri jucate în ultima ediție a Ligii Naționale, cu medii statistice de 10 puncte, 5.1 recuperări și 1.3 pase decisive în 23 minute pe partidă. El a disputat finala Cupei României în sezonul 2016/17, alături de BC Mureș.

Cariera lui Dalibor Djapa în România a cuprins cinci sezoane: U-Mobitelco Cluj (2012/13), Energia Târgu Jiu (2013/14), BCM U Pitești (2014/15), BC SCM Timișoara (2015/16) și BC Mureș (2016/17). Singurul sezon complet pentru Djapa în țara noastră a fost ultimul. În toate celelalte s-a alăturat pe parcurs, iar la Târgu Jiu a suferit o gravă accidentare.

Djapa are 100 de meciuri în Liga Națională și 13 în Cupa României. Mediile sale pe carieră în România sunt de 11.7 puncte, 5.0 recupeărri (1.5 ofensive), 1.2 pase decisive și 0.6 intercepții pentru 11.9 la eficiență în 23:12 minute pe partidă. El are procentaje de 52% la două puncte, 43% la trei puncte, respectiv 87% la linia de pedeapsă.

Krka va evolua în cel de-al 2-lea eșalon al Ligii Adriatice în stagiunea 2017/18. De asemenea, formația amintită va lua startul în campionatul Sloveniei.

Foto: www.fiba.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.