Cvintetul ideal al sezonului 2016/17 în Euroliga masculină

Euroleague Basketball a anunțat componența cvintetului ideal pentru sezonul competițional 2016/17. Acesta cuprinde jucători de la cele patru formații calificate la Final Four-ul Euroligii.

Backcourt-ul îi cuprinde pe liderii lui Real Madrid, CSKA Moscova și Fenerbahce Istanbul. Este vorba despre Sergio Llull, Nando De Colo și Bogdan Bogdanovic. Cel din urmă a lipsit o importantă perioadă în acest sezon din cauza a două accidentări diferite, însă prestațiile sale cât timp a fost sănătos au fost de maximă utilitate și impact în competiție. În schimb, Llull a avut o stagiune excelentă, iar De Colo a reperat evoluțiile din sezonul precedent, în pofida faptului că și el a avut o perioadă de absență datorată unei accidentări.

Frontcourt-ul cuprinde câte un jucător de la Olympiacos Pireu și Fenerbahce Istanbu. Aceștia sunt Giorgos Printezis, respectiv Ekpe Udoh. Grecul este unul dintre cei mai rutinați și titrați jucători în actuala Euroligă, iar cel din urmă a avut sezon extrem de productiv în ambele faze ale jocului, fiind unul dintre cei mai temuți jucători din punct de vedere defensiv.

Sergio Llull, Bogdan Bogdanovic, Giorgos Printezis și Ekpe Udoh au fost numiți pentru prima dată în echipa ideală.

Nando De Colo a fost selectat pentru a 2-a oară în cvintetul ideal al Euroligii. El a mai fost inclus în echipa ideală și în sezonul anterior.

A 2-a echipă a sezonului cuprinde următorii jucători: Milos Teodosic (CSKA Moscova), Brad Wanamaker (Darussafaka Dogus), Nicolo Melli (Brose Baskets), Bryant Dunston (Anadolu Efes Istanbul), respectiv Gustavo Ayon (Real Madrid).

Așadar, echipa a 2-a include trei jucători de frontcourt și doar doi de backcourt. Este vorba despre doi jucători calificați la Final Four, doi jucători eliminați în playoff, respectiv un jucător de la o echipă care nu a terminat sezonul regulat între primele opt.

Reamintim celelalte premii acordate în acest sezon de Euroligă:

Cel mai bun marcator – Keith Langford (Unics Kazan)
Cel mai bun jucător defensiv – Adam Hanga (Baskonia)
Cel mai bun tânăr jucător – Luka Doncic (Real Madrid)

Urmează să fie desemnat MVP-ul sezonului. Acesta va fi anunțat în cadrul galei de la Istanbul, programată a se desfășura pe 20 mai, între semifinale și finala competiției.

În fine, pe parcursul verii vor fi anunțați antrenorul sezonului, respectiv cel mai bun manager, respectiv cea mai atractică campanie de marketing.

Foto&video: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Cvintetul ideal al sezonului 2016/17 în Euroliga masculină

  • Poate Teodosici ar fi meritat sa fie in prima echipa, iar pe postul 5 Ayon la fel. Udoh a fost mai spectaculos din cauza capacelor de senzatie. Acum fiecare isi da cu parerea … cert este ca toti cei 10 jucatori sunt excelenti si au avut un sezon foarte bun.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.