Cursuri zonale de antrenori – Cluburile și antrenorii de seniori obligați de FR Baschet să le trateze responsabil

Federația Română de Baschet a anunțat cluburile din Liga Națională de baschet masculin și feminin cu privire la obligativitatea antrenorilor principali de a susține trei cursuri zonale, pe parcursul sezonului competițional 2017/18, pentru antrenorii de juniori din zonele de unde echipele în cauza provin. Exercițiul în sine nu este nou, însă procedura s-a schimbat.

Astfel, fiecare antrenor din LNBM și LNBF va fi obligat să prezinte trei teme diferite în trei ocazii diferite. Clubul de care aparține antrenorul are obligativitatea de a întocmi un tabel în cadrul căruia să fie trecuți antrenorii care au luat parte la cursurile respective. Totodată, cluburile au obligativitatea de a înregistra cursurile și a trimite înregistrarea video a acestora în decurs de o săptămână de la desfășurarea propriu zisă a cursului către Departamentul Tehnic al FR Baschet.

Fiecare curs trebuie anunțat cu 14 zile înaintea desfășurării acestuia. Clubul are sarcina de a anunța tema prezentată, data/ora și locul de desfășurare a cursului. Temele vor fi alese in asa fel incat sa ii ajute pe antrenorii de juniori (tehnica/ tactica individuala, tehnica/ tactica de grup, principii generale, etc)

Totodată, în funcție de participarea la cursurile zonale, antrenorii posesori de licență de categorie C vor obține (sau nu) viza anuală pentru următorul sezon competițional. Licența de categorie C permite posesorului să antreneze la categoria U13 și mai mici (mini și baby baschet). Adică inițierea, perioada în care se aculumează informațiile de bază în ceea ce privește deprinderea tainelor baschetului.

Cursurile zonale se pot desfășura pe toată durata sezonului regulat al LNBM și LNBF, în niciun caz pe parcursul playoff-ului.

Absolut toate informațiile referitoare la cursurile zonale trebuie direcționate către Departamentul Tehnic al Federației Române de Baschet, la adresa de e-mail claudiu.fometescu@frbaschet.ro.

Informații utile despre activitatea Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet (CCAB) pot fi găsite pe site-ul www.ccabaschet.ro.

Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu penalități îndreptare asupra cluburilor.

___

Comunicatul Federației Române de Baschet pe marginea acestui subiect:

Federatia Romana de Baschet reaminteste cluburilor din LNBM si LNBF despre obligativitatea antrenorilor principali de a sustine trei (3) cursuri zonale pentru antrenorii de juniori din zonele respective, conform RGOC, Capitolul 9, aprobat in 02.10.2017.

Astfel:

1. Fiecare antrenor principal a primit licenta AA. Pe spatele licentei se gasesc trei spatii unde se va completa TEMA si DATA la care s-a tinut cursul zonal

2. Se va trimite catre CCA, un tabel cu prezenta antrenorilor cu CNP si semnatura precum si inregistrarea video, totul in termen de 7 zile de la data cursului

3. Penalizarile se vor indrepta asupra clubului, conform RGOC

4. Nu se vor lua in considerare cursurile zonale facute de pe o zi pe alta, fara anuntarea cu 14 zile mai devreme a cursului. Informarea cu privire la tema, data si locul unde se va desfasura cursul revin in sarcina clubului

5. Temele se vor comunica in acelasi timp cu detaliile desfasurarii cursului si vor fi alese in asa fel incat sa ii ajute pe antrenorii de juniori (tehnica/ tactica individuala, tehnica/ tactica de grup, principii generale, etc)

6. Mentionam ca, in functie de prezenta la cursurile zonale, antrenorii posesori ai licentei C vor primi, sau nu, viza anuala pentru sezonul viitor

7. Cursurile zonale se pot desfasura pe toata durata Campionatului National, dar pana la intrarea in Play-Off

8. Toate informatiile referitoare la Cursurile zonale se vor trimite catre Departamentul Tehnic la adresa de email: claudiu.fometescu@frbaschet.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.