Cupa României. U BT Cluj Napoca și BC Mureș vor disputa Finala

U BT Cluj Napoca și BC Mureș Tg. Mureș s-au calificat în Finala Cupei României. Clujenii au depășit pe Steaua CSM EximBank, iar Mureșul a trecut de CSM Oradea.

Prima semifinală a opus pe U BT Cluj Napoca și Steaua CSM Eximbank. Ardelenii s-au impus cu 88 – 75.

După un prim sfert echilibrat, elevii lui Mihai Silvășan au intrat la pauza mare cu un avantaj de 14 puncte, 46 – 32, diferența pe care steliștii nu au mai putut-o recupera.

Vlad Moldoveanu a terminat în double double, cu 21 puncte și 11 recuperări. Kyndall Dykes a avut 19 puncte și 5 recuperări, Filip Adamovic 14 și 4 pase decisive, iar Aleksandar Rasic, 12 puncte și 6 pase decisive.

Pentru Steaua, Cătălin Baciu a înscris 17 puncte și a reușit 5 recuperări. Nikola Malesevic a marcat 14 puncte, iar Cam Long 11. David Dudzinski a avut 10 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive.

Clujul a marcat 64% dintre aruncările de 2 puncte încercate și 33% de la mare distanță. Steaua a avut 55% din interiorul semicercului și doar 14% (2/14) din afara. U BT a avut 37 recuperări, cu 10 recuperări în plus față de adversar, și 22 pase decisive.

Repriza secundă a fost marcată de o serie de decizii greșite de arbitraj. Nu s-a fluierat într-o direcție anume, dar greșelile au greșelile au enervat ambele bănci. Au fost fluierate 4 faulturi tehnice și 2 antisportive.


În cea de-a doua semifinală, BC Mureș a învins pe CSM Oradea cu 81 – 71. Dată fiind situația actuală de la Mureș, nu exagerăm dacă afirmăm că a produs supriza turneului.

Mureșenii s-au apărat foarte bine pe tot parcursul meciului și au forțat Oradea să rateze 34 dintre cele 61 de aruncări din acțiune încercate și să piardă 14 posesii. În schimb, Mureșul a marcat 11 coșuri de 3 puncte din 23 încercări și a înscris 28 de puncte din zona de 3 secunde.

Goran Martinic a fost cel mai bun jucător din tabăra învingătorilor, cu 19 puncte la care a adăugat 5 pase decisive. Lamarcus Reed a avut 14 puncte și 7 recuperări, iar Ernest Kalve a terminat cu 11 puncte și 7 recuperări. Laci Lazar a contribuit cu 10 puncte și 6 mingi prinse la panou.

Pentru Oradea, Martin Zeno a terminat cu 21 puncte, iar Bogdan Țibîrnă cu 11. Niciun alt jucător nu a mai înscris peste 10 puncte.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.