Cupa României. Trei români au avut prestații foarte bune în prima zi a Final 8

Radu Paliciuc, Vlad Moldoveanu și Mihai Paul au fost cei mai buni jucători ai echipelor la care activează în prima zi a Final 8 Cupa României.

Paliciuc a reușit cel mai bun meci al carierei, conform datelor statistice de pe site-ul Federației Române de Baschet. Pentru Mihai Paul a fost meciul oficial cu cele mai multe puncte marcate din ultimele 4 sezoane.

radu paliciuc csu sibiuExtrema lui CSU Sibiu a fost titular în partida cu U-BT Cluj Napoca, pierdută de sibieni cu 70 – 88. El a evoluat 30 de minute și a terminat cu 19 puncte marcate, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții. Paliciuc a marcat 3/4 de 2 puncte și 4/6 de la mare distanță. Toate cifrele sale statistice s-au concretizat într-un indice de eficiență de 28, fiind liderul primei zile la acest capitol.

Prestația de marți a fost cea mai bună a carierei sale, conform datelor centralizate de site-ul Federației Române de Baschet. De menționat însă că în sezonul 2010-2011 al Diviziei A, denumirea din acea perioadă a actualei Ligi Naționale, când evolua la Cuadripol Brașov, sportivul a înscris, într-o partidă cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, 20 puncte, însă indicele de eficiență a fost de 24, cu 4 unități mai mic decât cel de luni seară.


Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun jucător al echipei sale. Românul, titularizat pe poziția 5, a terminat meciul 21 puncte marcate și 9 recuperări. În 33 minute de joc, românul a înscris 3/6 coșuri de 2 puncte, 3/5 de la 3 puncte și toate cele 5 aruncări libere de care a beneficiat. Acestor cifre le-a adăugat 2 capace, pentru un indice de eficiență de 23.


Mihai Paul a fost cel mai bun jucător de pe teren în partida dintre Steaua CSM EximBank și SCM U Craiova, câștigată de bucureșteni cu 83 – 63. Fundașul român a terminat cu 15 puncte (1/1 de 2 puncte, 3/6 de 3 puncte și 4/4 libere), 3 recuperări și tot atâtea pase decisive pentru un indice de eficiență de 17. A fost cel mai bun meci al său din acest sezon și partida oficială în care a marcat cele mai multe puncte din sezonul 2012/13 până în prezent.

Foto: csusibiu.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.