Cupa României. Steaua și U-BT sunt primele două semifinaliste

Steaua CSM EximBank și U-BT Cluj Napoca s-au calificat în semifinalele Cupei României la baschet masculin după ce au depășit, în prima fază, pe SCM U Craiova și CSU Sibiu, echipa gazdă a turneului.

Steaua a surclasat cu 83 – 63 pe SCM U Craiova. Bucureștenii au deschis meciul cu un run de 17 – 0 și nu au avut nicio emoție până la finalul partidei.

Mihai Paul a fost cel mai bun jucător al steliștilor. Fundașul a terminat cu 15 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și 17 eficiență. Cătălin Baciu, titularizat alături de Miță, a avut 13 puncte și 6 recuperări, dintre care 5 ofensive. Nikola Malesevic a terminat cu 14 puncte, Cam Long cu 12, iar David Dudznski cu 8 puncte și 7 recuperări.

Pentru Craiova, Darius Hargrove a avut 15 puncte, Jamar Abrams 13 și 7 recuperări.

Craiova i-a folosit pe Cătălin Burlacu și Baris Aktas titulari. Primul a evoluat 21:54 minute și a terminat cu 7 puncte, 1 recuperare și o pasă decisivă. Aktas a evoluat doar 3:22 minute, în deschiderea jocului. În rotație au mai intrat Iuri Frasenic (17 min, 9 puncte), Vladislav Solopa (14:43 min, 5 puncte), Mihai Gavrilă (13:53 min) și Florin Popa (5:50 min).

La Steaua au fost rotiți doar trei români, pe lângă Baciu și Paul, evoluând Vlad Negoițescu (17 min, 8 pcte, 4 rec). Darwiche și Petrache au evoluat doar în ultimele două minute de joc, în timp Levi Szijarto, deși a efectuat încălzirea, a fost menajat din cauza unor dureri la gleznă ce l-au împiedicat să se antreneze luni.


În cel de-al doilea meci al zilei, U-BT și CSU Sibiu ne-au oferit o partidă mult mai echilibrată. Cele două formații au stat aproape timp de 3 sferturi, diferența decisivă făcându-se în ultima perioadă de joc, pe care alb-negrii au câștigat-o cu 22 – 10. Clujul a învins cu 88 – 70 și va întâlni Steaua în semifinale.

Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun jucător din tabăra învingătorilor, cu 21 puncte și 9 recuperări. Kyndall Dykes a avut 19 puncte și 5 pase decisive, Filip Adamovic 17 puncte, iar Ousmane Barro, 10 puncte și 7 recuperări.

Radu Paliciuc, titular la Sibiu, a fost cel mai bun jucător al echipei sale. Românul a reușit 19 puncte (3/4 de 2 puncte, 4/6 de 3 puncte) și 7 recuperări, pentru un indice de eficiență de 28. Chris Cooper a avut 17 puncte și 5 recuperări, iar Igor Mijajlovic, 11 puncte și 5 pase decisive.

Clujul a marcat 55% la aruncările de 2 puncte și 52% (14 coșuri din 27 încercări) la cele de la mare distanță.

U-BT a început cu Moldoveanu și Torok titulari, iar pe parcursul meciului, exceptând ultimul minut de joc, singurul român care a mai evoluat a fost Kuti.

În rotația Sibiului, pe lângă titularii Bogdan Popescu și Radu Paliciuc, a mai intrat Mirel Dragoste (10:13 minute).


Deși sala a fost sold out  suporterii au umplut-o doar la partida dintre Sibiu și Cluj, la primul meci locurile goale fiind mai numeroase decât cele ocupate. Clujul a fost susținut de aproximativ 200 de fani care au contribuit, la rându-le, la o atmosferă senzațională.

Sper ca, în ciuda eliminării echipei favorite, suporterii sibieni să vină la sală. Nu neapărat pentru a susține o echipă sau alta, ci pentru a contribui la reușita unui eveniment la care se vede că s-a muncit mult și care e păcat să fie umbrit de lipsa fanilor din tribune.

Articole din aceeași categorie

2 comentarii On Cupa României. Steaua și U-BT sunt primele două semifinaliste

  • Sistem prost. Fara capi de serie

    Sistem prost. Fara capi de serie
    „Pacat ca de acum turneul final 8 se va juca cu sala goala si fara interes din partea sibienilor. Nu inteleg care a fost sistemul de tragere la sorti insa ca si organizator al competitiei era bine sa pui niste conditii. Clujul nu poate fii invinsa de nici o echipa in acest moment. Ca echipa gazda sa primesti clujul din primul tur… La alte competitii se aleg niste capi de serie.
    De ani buni ne mandrim doar cu atmosfera din tribune insa noi suporterii nu primim nimic inapoi. Turneul asta ar fii fost o oportunitate sa simtim si noi gustul semifinalei, gust pe care nu l-am mai simtit de ani de zile. Mare pacat…. „

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.