Cupa României – Opt orașe au găzduit turneul final în ultimul deceniu

Sala Transilvania din Sibiu găzduiește turneul final al Cupei României la baschet masculin pentru a 2-a oară în ultimul deceniu. Este a 2-a sală din România care se mândrește cu onoarea de a găzdui ultimul act al competiției eliminatorii în mai multe ocazii.

Precedentul s-a consemnat în anul 2010. A fost singura situație când turneul final s-a desfășurat pe teren neutru în ultimul deceniu.

Polivalenta sibiană a fost inaugurată în anul 1998, după un proiect ceva mai vechi. Capacitatea sălii este de 1.812 locuri pe scaune. Este un loc adesea ales de Federația Română de Baschet pentru disputarea jocurilor de pe teren propriu ale echipei naționale de baschet masculin, datorită atmosferei deosebite și a susținerii pe care publicul o oferă propriilor favoriți.

Ploieștiul a găzduit de trei ori acest eveniment. Este vorba despre Sala Olimpia, în 2007, 2008 și 2014. Primele două s-au desfășurat în sala veche, iar a 3-a a avut loc în renovata arenă prahoveană.

Alte localități care au organizat turneul final sunt

– Târgu Jiu, prin Sala Sporturilor din localitate, în anul 2009
– Târgu Mureș, prin Sala Sporturilor, în 2011
– București, prin Arena de Baschet, în 2012
– Timișoara, prin Sala Constantin Jude, în 2013
– Pitești, prin Sala Sporturilor Trivale, în 2015
– Oradea, prin Arena Antonio Alexe, în 2016

Așadar, opt orașe au avut posibilitatea să organizeze turneul final al Cupei României în ultimele zece ediții.

Foto sibiuonline.com

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.