Cupa României – Gazda nu a mai câștigat trofeul din anul 2008

Turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2017 demarează marți (14.02), la Sibiu. Evenimentul reunește opt echipe, acestea urmând a se lupta în sistem direct eliminatoriu pentru râvnitul trofeu, intrarea în istorie și pentru un loc în următoarea ediție a cupelor europene.

Sibiul găzduiește turneul final pentru a 2-a oară în istorie, dar o face pentru prima dată având echipa locală prezentă la eveniment. Știm că trofeul de cupă nu a mai fost câștigat de amfitrioni din anul 2008. Atunci, CSU Asesoft a obținut trofeul, similat celor întâmplate în 2007, la Sala Olimpia din Ploiești. De atunci s-au desfășurat alte opt ediții. Șapte dintre ele au avut o gazdă, însă aceasta nu a triumfat niciodată.

Cel mai aproape de trofeu, din postură de formație gazdă, a fost CSM CSU Oradea, în urmă cu un an. Bihorenii au ajuns în finală, după ce între 2011 și 2015 amfitrionii nici măcar nu au trecut de semifinale.

Ultimele câștigătoare ale Cupei României:

Ediția Loc de desfășurare Echipa câștigătoare
2016 Oradea U-BT Cluj-Napoca
2015 Pitești BC Timișoara
2014 Ploiești Energia Târgu Jiu
2013 Timișoara Gaz Metan Mediaș
2012 București BCM U Pitești
2011 Tîrgu Mureș Gaz Metan Mediaș
2010 Sibiu (fără echipă gazdă) BCM Elba Timișoara
2009 Târgu Jiu CSU Asesoft Ploiești
2008 Ploiești CSU Asesoft Ploiești
2007 Ploiești CSU Asesoft Ploiești

Va reuși BC CSU Sibiu să contrazică istoria?

 

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.