Cupa României – Echipele pot schimba străinii de la un meci la altul

Cupa României la baschet masculin – ediția 2016/17 se desfășoară după regula folosirii în permanență a cel puțin doi jucători autohtoni. Formațiile participante au dreptul de a înscrie cel mult cinci jucători străini pe foaia de arbitraj.

trofeul cupa romaniei si tricouri all star game sibiu 2017

Regulamentul Specific al Cupei României menționează faptul că este permisă rotirea jucătorilor străini de la un meci la altul, dacă se respectă următoarele:

a) Toți sportivii care se doreste sa fie folosiți, sunt trecuti pe lista de 20 a jucatorilor si insotitorilor aprobata de FRB si si vor fi validati la sedinta tehnica.

b) Jucatorii validati (peste 12) pentru durata unui turneu, trebuie sa poarte fiecare numere diferite, aceleasi pe toata durata turneului. Nu se poate folosi acelasi numar pentru mai multi jucatori la jocuri diferite.

c) Sa fie prezentata ”Lista nominala a echipei pentru joc”, cu 12 jucatori, pentru fiecare joc in parte, fara adaogiri sau stersaturi.

Echipe care au mai mult de cinci străini în componență:

CSM CSU Oradea – șapte străini (șase apți)
U-BT Cluj-Napoca, Steaua CSM EximBank București, BC SCM Timișoara, SCM U Craiova, Phoenix Galați – șase străini fiecare

CSU Sibiu și BC Mureș au câte cinci jucători străini.

Alte prevederi importante ale Regulamentului Specific al Cupei României 2016/17:

La masculin se pot inscrie pe foaia de arbitraj maxim 5 jucatori straini (indiferent de tara de origine) si minim 2 jucatori romani vor fi obligatoriu prezenti pe teren, pe toata durata jocului.

Daca nerespectarea acestei prevederi se constata in timpul jocului, la prima abatere se va sanctiona cu greseala tehnica la antrenorul echipei in culpa si se va efectua schimbarea de jucator pentru a intra in legalitate; daca in acelasi joc aceasi echipa incalca regula jucatorului roman, atunci echipa in culpa va pierde jocul respectiv prin forfait, cu 20-0, fara punct in clasament.

Daca ulterior desfasurarii jocului se constata o abatere de la aceasta prevedere, FRB fiind sesizata in maxim 24 de ore de la terminarea jocului, echipa in culpa va pierde jocul cu 20-0, fara punct in clasament. In ambele cazuri echipa care primeste forfait, cu 20-0, pierde mansa de calificare. Acest forfait va conta numai in competitia Cupa Romaniei.

Daca o echipa pierde prin accidentari sau eliminari toti jucatorii romani inscrisi pe foaia de joc, atunci echipa va continua jocul numai cu numarul maxim de jucatori straini 4 permisi de RSCR, respectiv 3 jucatori straini la masculin si 3 jucatoare straine la feminin.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.