Cupa României. BC Mureș și CSM Oradea completează tabloul semifinalelor

BC Mureș Tg. Mureș și CSM CSU Oradea sunt câștigătoarele din cea de-a doua zi a Final 8 Cupa României. Cele două echipe au trecut de Phoenix Galați, respectiv BC Timișoara, și vor juca a doua semifinală a competiției, joi, de la ora 20:30.

În primul meci al zilei, BC Mureș a depășit cu 85 – 75 pe Phoenix Galați. Diferența s-a făcut în ultimul sfert, pe care ardelenii l-au câștigat 25 – 12.

Lamarcus Reed a terminat cu 22 puncte și 6 recuperări. Ernest Kalve a avut 18 puncte, iar Goran Martinic 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Pentru Galați, Milos Bojovic a marcat 20 puncte și a distribuit 6 pase decisive, iar Anthony Gugino a marcat 16 puncte.

Mureșenii au început cu Laci Lazar și Dani Popescu titulari. Pivotul a terminat cu 4 puncte și 7 recuperări în 27 minute de joc, iar fundașul a avut 1 puncte, o recuperare și o pasă decisivă în 16 minute de joc. În rotație au intrat și Szabolcs Santa și Alin Borșa, cel din urmă reușind 9 puncte și 5 recuperări în 22 minute de joc.

BC Mureș a avut 23 de posesii pierdute, însă a compensat cu 72% procentajul la aruncările de 2 puncte, cu 33% mai mare decât adversarii.


Cel de-al doilea meci al zilei nu a avut istoric. Oradea a învins Timișoara cu 92 – 72 la capătul unui meci pe care l-a dominat în totalitate. Orădenii au marcat până la pauză 57 de puncte, cu 2 în plus față de totalul din meciul din weekend, contra lui U-BT.

Branko Mirkovic a avut 15 puncte, 7 recuperări și 8 pase decisive. Uros Lucic și Sean Denison  au marcat câte 14 puncte, pivotul reușind și 6 recuperări. Românii titulari au fost Andrei Mandache și Bogdan Țibîrnă, iar în rotație au mai intrat Titus Nicoară, Bobe Nicolescu și Cătălin Petrișor. Mandache a treminat cu 9 puncte, iar ceilalți cu câte 4. Cu excepția lui Sergiu Pop, toți jucătorii de la Oradea care au intrat pe parchet au marcat.

Milos Komatina a fost cel mai bun marcator a Timișoarei, cu 17 puncte. Ionuț Drăgușin, titular alături de Georgian Păun, a terminat cu 13 puncte (5/7 la aruncările din acțiune) și 7 recuperări, iar Octavian Popa Calotă a avut 8 puncte, 4 pase decisive. Alin Andrieș a fost al patrulea român din rotația lui Tudor Costescu. El a primit 20 de minute de joc și a marcat 9 puncte.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.