Cupa României – TOP 10 jucători de urmărit la Final 8!

Turneul final al Cupei României la baschet masculin – ediția 2017 aduce la Sibiu un număr de opt echipe. Unele pornesc drept mari favorite, iar altele sunt cotate cu șanse minime de a ridic trofeul deasupra capului. Este firesc să fie așa, orice competiție având favoriți și așa zise victime sigure.

Până la încheierea fiecărui meci în parte totul rămâne la fază de discuție, de opinie, de cum își dorește sau imaginează fiecare dintre noi deznodământul fiecărui meci, respectiv a întregului eveniment.

În cele ce urmează, după ce am exprimat un Power Ranking al echipelor, tot ca și opinie personală, vă invit să aruncăm o privire asupra a zece jucători de urmărit în cadrul turneului final. Nu îi pot numi preferați sau favoriți, dar sunt cu siguranță jucători capabili să facă diferența.

Așadar, un TOP 10 al jucătorilor de urmărit, în opinie personală, din echipele prezente la turneul final:

1. Vlad Moldoveanu

Jucător venit direct din Euroligă. Are nu doar statutul de cel mai bun jucător autohton, dar cred că este chiar cel mai bun jucător care activează la ora actuală în România. Aruncarea de trei puncte este aproape imposibil de combătut, dar Vlad continuă să-și dezvolte jocul, devenin un baschetbalist mai complet, mai înțelept și care a reușit să-și îmbunătățească anumite procedee în așa fel încât devine tot mai dificil de apărat în relația unu la unu.

2. Marius Runkauskas

Un jucător care se potrivește perfect în peisajul baschetului românesc. Acolo unde toată lumea se încarcă de scoreri. Lituanianul este un jucător care poate să marcheze prin orice procedeu. Este un shooter de excepție, dar în același timp este slasher. Are viziune și poate să găsească omul liber.

3. Goran Martinic

Muntenegreanul este cel mai talentat jucător de poziția 1 din România. Ușurința cu care pote să improvizeze și să găsescă soluții este de-a dreptul îngrijorătoare pentru orice defensivă. Poate nu este cel mai bun exemplu în faza defensivă, dar acest om este letal din orice zonă a terenului atunci când are mingea în mână.

4. Martin Zeno

Americanul a demonstrat de atâtea ori că poate să fie decisiv pentru CSM CSU Oradea încât nu mai sunt prea multe de spus despre el. Este evident că lui Zeno îi plac momentele critice și situațiile pe muchie de cuțit. Nu i-a ieșit de fiecare dată, dar nu există jucător de baschet care să le câștige pe toate.

5. Jonte Flowers

Unul dintre cei mai compleți jucători din baschetul românesc. Americanul este la un nivel extraordinar ținând cont de faptul că revine după o absență de durată, cauzată de o accidentate. Flowers se apără extraordinar, este un shooter prin definiție, fiind un jucător capabil să decidă jocuri în ambele faze ale jocului.

6. Kyndall Dykes

Unul dintre acei jucători care poate să facă orice pe faza ofensivă. Și-a dezvoltat jocul, nemaifiind un adversar pe care să-ți permiți să-l lași să arunce de pe semicerc. Dykes poate să aibă momente de joc prin care să dezarmeze advesarul. La forța pe care o are echipa sa e posibil să nu mai fie nevoie de prestații individuale de excepție, însă ideea că îl are acolo pentru orice eventualitate pare să dea un plus de siguranță și încredere echipei sale.

7. Kevin Hardy

A marcat coșul victoriei pentru echipa sa în ultima secundă a precedentului meci disputat. Este o reușită venită pe recuperare ofensivă, adică nu el a avut decizia, însă cele conemnate la Timișoara în ultima etapă confirmă faptul că Hardy este un jucător decisiv pentru Sibiu. E imposibil să îl ții departe de coș și chiar dacă nu strălucește la aruncările de la depărtare de coș, americanul aduce o altă dimensiune jocului practicat de formația lui Dan Fleșeriu.

8. Milos Bojovic

Este unul dintre cei mai vârstnici jucători din România, dar acest lucru nu îl împiedică să fie un performer de excepție. A marcat un coș decisiv în acest sezon și  avut numeroase prestații demne de un fost campion al marcatorilor Ligii Adritice – acolo unde nivelul de apărare este extrem de ridicat. Un marcator prin definiție, Bojovic rămâne unul dintre cei mai buni jucători unu la unu din România.

9. Mladen Jeremic

Poate cel mai periculos scorer din România la ora actuală. Greu de apărat prin prisma faptului că dispune de o gamă largă de procedee și pentru că poate să finalizeze din orice zonă a terenului. Având această reputație este limpede că va atrage atenția defensivelor adverse, lucru ce mărește spațiul de manevră al colegilor săi. Pe care nu are o problemă în a-i lăsa să se desfășoare, dacă acest lucru este în avantajul echipei.

10. Darius Hargrove

Un alt scorer. Un jucător cu bogată experiență, capabil să marcheze cu generozitate. Americanul nu a mai strălucit la final de meci precum o făcea în vremurile Asesoft, dar la cât poate să marcheze acest jucător e posibil să nu mai fie nevoie de o sclipire la final de meci. Cu toate că și acolo poate să fie extrem de important.

Fără îndoială în această ierarhie își are locul și Sean Barnette. Extrema lui CSM CSU Oradea va absenta, foarte probabil de la acest turneu, întrucât e puțin probabil ca el să ocupe locul unui jucător străin după o absență de aproape trei luni cauzată de o ruptură musculară.

TOP 5 clutch performeri, adică jucători care mă aștept să aibă mingea și decizia la final de meci decisiv echilibrat:

1. Marius Runkauskas (Steua CSM EximBank)
2. Martin Zeno (CSM CSU Oradea)
3. Filip Adamovic (U-BT Cluj-Napoca)
4. Goran Martinic (BC Mureș)
5. Mladen Jeremic (BC SCM Timișoara)

Ce va fi și dacă se va ajunge în situația ca măcar un meci să fie decis la ultima fază, vom descoperi în perioada 14-17 februarie.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.