Se cunosc cele opt echipe calificate în playoff-ul ligii din Franța

O etapă a mai rămas de disputat din sezonul regulat al ligii profesioniste de baschet masculin din Franța, însă numele celor opt formații calificate pentru playoff este deja cunoscut. Cel puțin două nume importante au rămas în afara playoff-ului în ediția 2016/17 a LNB Pro A.

Este vorba despre Limoges CSP, formație pregătită de Dusko Vujosevic și care a câștigat campionatul Franței în 2014 și 2015. Cealaltă este Le Mans Sarthe, fost adversar al CSM CSU Oradea în Basketball Champions League, echipă ce a oprit astfel o serie de 20 prezențe consecutive în playoff-ul campionatului din Hexagon. Așadar, echipele cu cel de-al 6-lea, respectiv al 4-lea buget din campionatul Franței au ratat calificarea între primele opt.

Pe de altă parte, surpriza pozitivă este reprezentată de ESSM Le Portel. Această grupare ocupă locul 7 în clasamentul general și este calificată pentru playoff indiferent ce se va întâmpla în ultima etapă din sezonul regulat. Cu un buget de 2.9 milioane dolari, dintre care doar un milion este destinat salariilor, Le Portel se situează pe locul 17 în LNB Pro A la capitolul finanțe, însă a depășit alte zece echipe mai bine cotate din această privință.

AS Monaco a câștigat sezonul regulat și va beneficia de avantajul terenului propriu pe tot parcursul playoff-ului. Echipa lui Zvezdan Mitrovic are 29-4 la general.

Pe de altă parte, campioana în exercițiu, Asvel Villeurbane Lyon, se situează pe locul al 8-lea.

Celelalte formații calificate sunt Elan Chalon sur Saone, JSF Nanterre, Strasbourg IG, Pau Orthez, respectiv Paris Levallois.

Tabloul playoff-ului va fi definitivat după meciurile ultimei etape. Aceasta este programată pentru marți (16.05).

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.