CSM CSU Oradea obține prima victorie împotriva unei echipe rusești

CSM CSU Oradea a repurtat prima victorie din istoria clubului împotriva unei grupări din Rusia. Formația antrenată de Cristian Achim a depășit pe Avtodor Saratov, scor 96-85, în cadrul etapei a 3-a din Grupa B în ediția inaugurală a Basketball Champions League.

Campioana în exercițiu a României a reușit o nouă premieră și a mai scris o pagină de istorie în sportul cu mingea la coș din Oradea. Leii Roșii au reușit, în acest an calendaristic, să obțină primul trofeu din istorie, să găzduiască jocul cu trofeul pe masă în cele trei competiții organizate sub egida FR Baschet, dar și un parcurs remarcabil pe plan continental.

barnette

Inițial, roș-albaștrii au obținut prima victorie în Basketball Champions League. A urmat prima calificare în istoria participărilor echipei orădene în cupele europene. Apoi, CSM CSU Oradea s-a calificat în grupele Basketball Champions League, fiind singura echipă ce a jucat două tururi preliminare ce a avansat în grupele competiției.

După două meciuri extrem de dificile în faza grupelor, formația bihoreană a depășit pe Avtodor Saratov cu scorul de 96-85. Bihorenii au jucat, similar precedentelor două meciuri din cupele europene, fără americanul Martin Zeno, accidentat, de a cărui calitate individuale s-ar fi putut folosi antrenorul Achim în această competiție.

Dincolo de faptul că Oradea este prima echipă românească ce este provocată să joace la asemenea nivel în Europa având permisiunea de a folosi cel mult cinci străini într-un meci, trebuie remarcat faptul că CSM-ul obține o victorie imensă în compania unui club provenit din Rusia.

CSM-ul a mai disputat patru meciuri oficiale împotriva unor echipe rusești, pierzându-le pe toate. Este vorba despre o dublă cu Krasnye Krylia Samara și una cu aceeași Avtodor Saratov. Aceste confruntări au avut loc în sezoanele 2013/14 și 2014/15.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.