CSKA Moscova se impune la Pireu și rămâne neînvinsă în Euroligă

CSKA Moscova a rămas singura echipă neînvinsă în Euroliga masculină. Deținătoarea celui mai important trofeu din baschetul masculin la nivel de club pe bătrânul continent a repurtat o victorie clară la Pireu, scor 81-75, în transmisiune directă la DigiSport, asupra lui Olympiacos din localitate.

Antrenorul Dimitris Itoudis a optat să deschidă jocul cu Aaron Jackson în locul lui Milos Teodosic. Fundașul american a avut sarcina de a se apăra la Vassilis Spanoulis, dar în același timp a etalat o precizie ieșită din comun la aruncările din spatele semicercului. Astfel, moscoviții s-au instalat la conducere, scor 25-21, după zece minute.

decolo

A urmat un sfert al 2-lea controlat cu autoritate de ruși. Defensiva acestora și efortul depus de jucătorii de travaliu, respectiv prestația excepțională a fundașilor a permis lui CSKA să se desprindă la 44-28.

Jocul a fost mai echilibrat în repriza secundă, însă Olympiacos nu a reușit să revină pe tabela de marcaj în sfertul al 3-lea. CSKA a controlat situația, continuând să provoace erori în jocul de construcție al adversarului. De altfel, elenii și-au pierdut cumpătul și au fost prea tensionați, respectiv orientați mai mult asupra arbitrajului decât a găsirii soluțiilor baschetbalistice împotriva mașinăriei conduse de Itoudis. La intrarea în sfertul decisiv scorul era de 66-51.

Olympiacos a fost echipa mai bună în ultimele zece minute de joc. Elenii au reușit să reducă din deficit în pofida descalificării lui Spanoulis. Erick Green și Giorgos Printezis au strâns la două posesii pe tabela de marcaj spre finalul jocului, însă CSKA a gestionat situația și s-a impus mai mult decât meritat.

Nando De Colo a totalizat 23 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, Aaron Jackson a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive, Kyle Hines a avut 13 puncte, 4 recuperări, Andrey Vorontsevich a izbutit 11 puncte, 4 recuperări, pentru ca Milos Teodosic să încheie cu 10 puncte, 5 pase decisive, câteva de-a dreptul ireale pentru învingători. În replică, Georgios Printezis a avut 26 puncte, 7 recuperări, Vassilis Spanoulis a bifat 14 puncte, 5 pase decisive, dar și 7 posesii pierdute, pentru ca Khem Birch să finalizeze cu 10 puncte, 4 recuperări pentru Olympiacos.

În urma acestui rezultat, CSKA Moscova are 5-0 la general. În schimb, Olympiacos Pireu ajunge la 3-2.

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.