CSKA Moscova se impune la limită în derby-ul cu Real Madrid

CSKA Moscova și Real Madrid au oferit o demonstrație de baschet spectaculos în derby-ul etapei a 6-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2016/17. Meciul a fost transmis în direct la DigiSport și s-a încheiat cu scorul de 91-90. Partida s-a desfășurat la Megasport Arena (foto) din Moscova, în prezența a 12.000 spectatori.

Madrilenii au început excelent partida și s-au desprins la un maxim de 11 puncte în minutul 9 al confruntării. Se părea că elevii lui Pablo Laso sunt puși pe fapte mari, însă recția lui CSKA a fost tăioasă. Moscoviții au realizat un parțial de 24-2 cu care au trecut în avantaj, unul pe care nu l-au mai cedat până la final. Sfertul al 2-lea, unul în care ex-sovieticii au făcut spectacol în faza ofensivă cu câteva acțiuni colective de mare rafinament purtate în viteză maximă, s-a terminat cu 32-12, astfel încât la pauză campioana Europei conducea cu scorul de 49-38.

megasport

Realul s-a dezlănțuit pe faza ofensivă în debutul reprizei secunde. Spaniolii au marcat 30 de puncte în sfertul al 3-lea, însă CSKA a replicat cu 24, astfel încât ecartul a scăzut la două posesii. Rușii au demonstrat că pot să facă față în condiții de presiune și s-au menținut în avantaj, chiar dacă adversarul le-a suflat în ceafă minute bune de joc. Madrilenii au irosit mai multe aruncări de trei puncte la scorul de 85-82, după care gazdele au punctat de la linia de pedeapsă. Real nu a cedat și Ayon a strâns la un singur punct cu 26 secunde înainte de final, după o recuperare ofensivă. De Colo și Kurbanov au fost preciși de la linia de pedeapsă la final de partidă, iar acest lucru a permis lui CSKA să se impună. Madrilenii au avut două șanse de a egala pe ultimele două posesii, însă încercările lui Nocioni și Llull au fost contestate și imprecise.

Nando De Colo a totalizat 28 puncte, 6 recuperări, Milos Teodosic a adăugat 15 puncte, 6 pase decisive, iar Nikita Kurbanov a terminat cu 13 puncte și 8 recuperări pentru ruși. Sergio Llull a replicat cu 21 puncte, 7 pase decisive, Jaycee Carroll a terminat cu 13 puncte, Jonas Maciulis a izbutit 11 puncte, 6 recuperări, iar Gustavo Ayon a reușit 10 puncte, 7 recuperări.

Remarcabil este faptul că Pablo Laso a insistat cu Luka Doncic, un jucător născut în anul 1999. Slovenul în vârstă de doar 17 ani a avut o prestație curajoasă și chiar dacă a combinat reușitele cu imprecizia de la distanță, respectiv cu citirea unor situații de joc, el a beneficiat de credit din partea tehnicianului de la Real Madrid. Doncic a jucat atât în cvintetul de start (fiind la prima titularizare în Euroligă), cât și la finalul meciului. El a terminat cu 9 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

CSKA Moscova rămâne neînvinsă, având 6-0 la general. În schimb, Real Madrid suferă al 2-lea eșec în actuala ediție de Euroligă.

Într-o altă partidă desfășurată vineri (11.11), Galatasaray Istanbul a dispus de Olympiacos Pireu cu scorul de 89-87. Este prima victorie în actuala ediție a Euroligii pentru formația antrenată de Ergin Ataman, respectiv al 3-lea eșec pentru cea pregătită de Ioannis Sfairopoulos.

Justin Dentmon a avut 22 puncte, Jon Diebler a adăugat 17, iar Austin Daye a încheiat cu 16 puncte pentru învingători. În replică, Vangelis Mantzaris a totalizat 19 puncte, 7 recuperări, iar Georgios Printezis a bifat 17 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive pentru gruparea din portul Pireu.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.