CSKA Moscova este lider solitar al Euroligii masculine după primele 12 etape

CSKA Moscova a devenitlider solitar al Euroligii masculine – ediția 2017/18. Echipa antrenată de către Dimitris Itoudis a profitat de înfrângerea suferită de Olympiacos Pireu în Germania și s-a impus în duelul cu Maccabi Tel-Aviv, scor 101-86.

Moscoviții au făcut diferența în sfertul al 2-lea, grație unui parțial de 28-14. Celelalte trei sferturi au fost extrem de echilibrate. CSKA a câștigat primul act la diferență de un punct, iar secvențele 3 și 4 s-au încheiat la egalitate fiecare.

Nando De Colo a totalizat 26 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări pentru 33 la eficiență, Cory Higgins a adăugat 17 puncte, Sergio Rodriguez a bifat 15 puncte, 11 pase decisive, iar Kyle Hines a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru formația învingătoare. Replica a venit dela Norris Cole, autor a 24 puncte, 7 pase decisive și 4 intercepții pentru Maccabi.

Într-un alt meci, Baskonia Gasteiz a confirmat încă o dată că este cea mai în formă echipă iberică din Euroliga. Formația antrenată de Pedro Martinez a învins la Istanbul, pe Anadolu Efes, scor 82-81.

Toko Shengelia a avut 17 puncte, 8 recuperări, iar Vincent Poirier a adăugat 16 puncte, 12 recuperări, 5 capace și a transformat aruncările libere care au schimbat definitiv situația pe tabela de marcaj. Pivotul francez a avu 35 la eficiență și este principal favorit la titlul de MVP al etapei. De cealaltă parte, Errick McCollum a reușit 21 puncte, iar Vladimir Stimac a adăugat 10 puncte, 17 recuperări (8 ofensive), însă a comis faultul care l-a trimis pe Poirier la linia de pedeapsă pentru punctele hotărâtoare.

Panathinaikos Atena a dispus de EA7 Milano cu scorul de 80-72. Elenii au revenit de la un deficit de 13 puncte în confruntarea de la OAKA, transmisă în direct la DigiSport. KC Rivers a avut 20 puncte, incluzând 6/9 de pe semicerc, într-un partidă în care grecii au avut 15 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 54% la acest procedeu. În replică, Vlado Micov a reușit 13 puncte.

CSKA Moscova are 10-2 la general și este pe prima poziție a clasamentului în mod solitar. Panathinaikos Atena are 8-4, Maccabi Tel-Aviv a ajuns la 7-5, iar Baskonia Gasteiz este la 6-6. În fine, Anadolu Efes Istanvul este la 3-9, similar lui EA7 Milano.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.