CSKA Moscova învinge la Tel-Aviv, fără Teodosic și De Colo

CSKA Moscova își continuă parcursul impresionant în Euroliga masculină. Deținătoarea celui mai important trofeu din baschetul european la nivel de club a învins pe terenul lui Maccabi Tel-Aviv, în etapa a 13-a din sezonul regulat. Rezultatul final a fost de 80-76.

Formația pregătită de către Dimitris Itoudis a învins o echipă lipsită de antrenor. CSKA a avut propriile probleme, fiind lipsită de serviciile lui Nando De Colo și Milos Teodosic. Ex-sovieticii au început modest partida, văzându-se conduși cu 15 puncte la capătul primelor zece minute de joc. Ei au revenit pe parcursul celui de-al 2-lea sfert și s-au impus, controlând secvența decisivă.

Cory Higgins a totalizat 16 puncte, Vitaly Fridzon a adăugat 13, iar Aaron Jackson a terminat cu 12 puncte pentru CSKA. În replică, Drew Goudelock a reușit 19 puncte, Victor Rudd a adăugat 16 puncte, 8 recuperări, iar DJ Seeley a încheiat cu 14 puncte pentru Maccabi.

De notat că Sonny Weems a terminat meciul fără punct marcat în 19 minute și 23 secunde de joc! În plus, fosta extremă a lui CSKA a avut șase posesii pierdute și -5 la eficiență în cel mai modest joc al carierei sale la nivel de Euroligă.

Fenerbahce Istanbul a fost depășită de Darussafaka Dogus, pe teren propriu. Duelul echipelor turcești a fost marcat de o încăierare generală, iscată de Bobby Dixon și Scottie Wilbekin. Meciul s-a încheiat cu scorul de 71-64.

Wilbekin a totalizat 22 puncte, iar Will Clyburn a terminat cu 20 puncte, 7 recuperări pentru învingători. În replică, Kostas Sloukas a reușit 16 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, iar Ekpe Udoh a totalizat 15 puncte, 7 recuperări și 2 capace pentru Fenerbahce.

De notat că echipa lui David Blatt a reușit să învingă pe CSKA Moscova, Real Madrid și Fenerbahce Istanbul, principalele favorite la câștigarea trofeului în actuala ediție de Euroligă.

Un alt meci, desfășurat la Milano, s-a desfășurat miercuri seara (21.12). Panathinaikos Atena a învins campioana Italiei, EA7 Milano, scor 86-72.

Mike James a avut 19 puncte, iar Nick Calathes a terminat cu 16 puncte, 6 pase decisive pentru învingători. În replică, Jamel McLean a reușit 16 puncte, 9 recuperări pentru italieni.

După aceste rezultate, echipele amintite au următoarea linie de clasament:

1. CSKA Moscova – 12/1
5. Panathinaikos Atena – 8/5
6. Fenerbahce Istanbul – 8/5
7. Darussafaka Dogus – 7/6
12. Maccabi Tel-Aviv – 5/8
15. EA7 Milano – 4/9

Foto: euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.