Croația învinge Ungaria după un meci echilibrat în deschiderea Grupei C la EuroBasket 2017

Sala Polivalentă Cluj-Napoca și-a deschis porțile pentru EuroBaskt 2017. Meciul de deschidere a opus Croația și Ungaria. Meciul a fost adjudeca de ex-iugoslavi cu scorul de 67-58.

Jocul a avut parte de echilibru, fiind decis în secvența decisivă, atunci când maghiarii au avut mari dificultăți la finalizare, marcând doar cinci puncte. Cele două formații s-au succedat la conducere de mai multe ori, însă maghiarii au fost nevoiți să joace fără Adam Hanga în repriza secundă. Acesta a suferit o ușoară accidentare, însă medicul s-a opus ca el să continua jocul.

În aceste condiții, formația pregătită de Aleksandar Petrovic s-a dezlănțuit pe final și a câștigat un meci în care a resimțit presiunea asupra rezultatului și a avut dificultăți la finalizare. Bojan Bogdanovic și Dario Saric s-au evidențiat la finalizare, cu mențiunea că cel din urmă a avut o primă repriză modestă.

Ungaria a avut un joc de pick and roll extrem de eficient, apărarea Croației având mari dificultăți deoarece Hanga și Vojvoda au găsit soluții să pună mingea în spațiul de trei secunde. Cheia jocului pentru croați a fost jocul cu doi baschetbaliști de poziția 4.

Bogdanovic, principal favorit la titlul de cel mai bun marcator al EuroBasket 2017, a terminat cu 23 puncte, 7 recuperări, iar Saric a terminat cu 15 puncte în contul învingătorilor. În replică, Perl a reușit 12 puncte, 5 recuperări, iar Vojvoda a terminat cu 11 puncte, 6 recuperări pentru Ungaria.

La conferința de presă, Hanga a subliniat faptul că accidentarea sa nu e gravă și că a dorit să evolueze în repriza a 2-a a meciului. În schimb, antrenorul Ivkovic a precizat că este preocupat de starea de sănătate a jucătorilor săi. Citind printre rânduri este limpede că Ungaria are nevoie de Hanga la meciurile cu Cehia și România.

Pe de altă parte, Stojan Ivkovic a ținut să aducă mulțumiri Federației Române de Baschet, FIBA și Comitetului Local de Organizare pentru modul în care echipa lui este tratată și pentru condițiile întâlnite la Cluj-Napoca. Declarațiile de la conferința de presă pot fi urmărite pe canalul YouTube al FIBA.

În replică, Marko Tomas a spus că nu îl deranjează felul în care Croația a jucat din moment ce a câștigat meciul. Antrenorul Petrovic a precizat că și-ar fi dorit să nu etaleze atât de multe elemente de natură tactică chiar de la primul joc, făcând referire la decizia de a juca momentele cheie ale confruntării cu Ungaria cu doi jucători de poziția 4. E posibil ca acest lucru să fie utilizat de croați și în jocurile cu miză mai ridicată la acest turneu.

Sursă foto&video: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.