Croația se desparte de Cluj-Napoca cu o victorie categorică

Croația a surclasat Cehia, scor 107-69, în primul meci al ultimei zile de la EuroBasket în Grupa C. Confruntarea desfășurată la Sala Polivalentă Cluj-Napoca a fost transmisă în direct pe TVR HD.

Ex-iugoslavii s-au instalat la conducere din primele minute și s-au desprins la 28-17, scor înregistrat la capătul secvenței inugurale. Cehia a oferit o replică mai bună în secvența a 2-a, reușind să se apropie chiar și la două posesii, însă Croația a terminat mai bine repriza și a intrat în avantaj la vestiare, scor 54-40. De notat că raportul aruncărilor libere executate în primele 20 minute a fost de 20-1 în favoarea croaților.

Secvența a 3-a nu a adus schimbarea pe tabela de marcaj, jocul fiind controla de elevii lui Aleksandar Petrovic. Diferența a urmat la 18 lungimi în favoarea acestora. Finalul partidei a cuprins un parțial de 29-9 în favoaea Croației, care a confirmat faptul că această echipă e aproape de turația maximă la momentul oportun. Totodată, a evidențiat faptul că pentru Cehia acest turneu nu a fost cea mai fericită experiență cu putință.

Bojan Bogdanovic a avut 25 puncte, în 22 minute de joc, iar Dario Saric a terminat cu 18 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive în 22 minute de joc pentru Croația. În replică, Patric Auda a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, Vojtech Hruban a adăugat 15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive pentru Cehia.

Croația a avut 4-1 la general și s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa C. În schimb, Cehia a avut 1-4 și a ocupat locul al 5-lea.

În primul meci al zilei la Istanbul, Rusia a învins Marea Britanie cu scorul de 82-70. Jocul a fost controlat de echipa lui Sergey Bazarevich, care a terminat faza grupelor cu 4-1 la general, urmând a se definitiva poziția finală în clasament după disputarea celorlalte două jocuri ale ultimei zile în Grupa D. Britanicii se despart de EuroBasket cu 0-5 la general.

Foto: Alina Cojocaru

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.