SCM U Craiova și-a redus la minim marja de eroare pentru finalul sezonului regulat

SCM U Craiova a suferit cel de-al 9-lea eșec stagional. Oltenii au cedat în propriul fief, scor 73-78, în duelul cu Gaz Metan Mediaș. Prin urmare ei se îndepărtează la două înfrângeri în urma locului 8, ultimul care asigură calificarea în playoff-ul Ligii Naționale.

Formația pregătită de către Andjelko Mandic începuse foarte bine anul 2015. Serios schimbată la nivelul lotului de jucători, atât ca structură, cât și ca stil, echipa craioveană bifase o victorie importantă în campionat, cu BC Mureș, respectiv două rezultate favorabile în Liga Balcanică. De altfel, în urma succeselor repurtate în ianuarie, SCM Universitatea și-a asigurat calificarea în faza următoare a întrecerii regionale.

boltic

Sâmbătă (24.01), Craiova a primit vizita echipei Gaz Metan Mediaș. Partida s-a încheiat cu scorul de 73-78, la capătul unui duel cu multe răsturnări spectaculoase de situație pe tabela de marcaj. În urma acestui rezultat, craiovenii ajung la nouă înfrângeri, similar formației de pe Târnava Mare.

SCM U Craiova este la două înfrângeri în urma Energiei Târgu-Jiu, a 8-a clasată în ierarhia generală. Aici trebuie notat faptul că duelul direct se va da în Bănie, iar trupa lui Andjelko Mandic are 1-0 în duelurile directe. Astfel, o victorie în fața Energiei ar readuce Craiova în discuție pentru playoff dacă ne raportăm strict la situația actuală din clasamentul general.

Dacă revenim la discuția pentru evitarea retrogradării, trebuie adăugat că într-o eventuală egalitate în doi între Craiova și Mediaș avantajul este de partea lui Gaz Metan. Pe de altă parte, un eventual succes în cursul serii de sâmbătă ar fi oferit multe avantaje Craiovei:

1. Ar fi menținut Craiova la opt înfrângeri, cu una mai puțin decât a 8-a clasată care este Târgu-Jiu, pe care a învins-o în deplasare, în confruntarea din tur.
2. Ar fi creat o separație de trei meciuri față de locul 12 care înseamnă retrogradare.
3. Ar fi împins Mediaș la zece înfrângeri, cu două mai multe decât ar fi avut oltenii.

SCM U Craiova are 5 victorii și 9 înfrângeri cu zece partide rămase de disputat. Oltenii mai au șase jocuri pe teren propriu, adversari fiind: BC Timișoara, U Cluj, CSM U Oradea, Energia Târgu-Jiu, CSU Sibiu și Timba Timișoara. În schimb, alb-albaștrii mai au patru deplasări: U BT Cluj, BCM U Pitești, CSU Asesoft Ploiești și Steaua CSM București. Așadar, deplasări pe terenul a patru dintre primele clasate în ierarhia la zi.

Actualmente, în clasamentul adevărului întocmit de 24secunde.ro, SCM U Craiova are -3. Cu doar patru deplasări rămase de disputat, oltenii au o marjă minimă de eroare până la final, iar presiunea rezultatului este tot mai mare.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.