SCM U Craiova învinge Steaua CSM EximBank București în ultimul meci al anului 2015 în LNBM

craste

SCM Universitatea Craiova a învins pe Steaua CSM EximBank, la București, în ultimul meci disputat în anul calendaristic 2015. Confruntarea contează pentru etapa a 15-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin și s-a încheiat cu scorul de 76-72 în favoarea oaspeților.

Partida a demarat cu mari probleme pe faza ofensivă în ambele formații. La jumătatea întâlnirii scorul era de 27-25. Lucrurile s-au schimbat în partea a 2-a, una pe care Craiova a demarat-o impresionant. Oltenii au înscris 30 de puncte în sfertul al 3-lea și s-au instalat la conducere din minutul 25.

Ulterior, formația gazdă a reușit să egaleze o dată, fără să mai aibă inițiativa pe tabela de marcaj. Craiova a controlat finalul partidei chiar dacă a irosit patru aruncări libere în ultimele două minute de joc efectiv. Pe de altă parte, nici Steaua nu a găsit calea spre coș de la linia de pedeapsă.

Nikola Malesevic și Simas Galdikas au debutat pentru gruparea militară. Pe de altă parte, este posibil ca în formația din București să se mai opereze o modificare înaintea primului joc oficial din anul 2016. De cealaltă parte, a absentat Milivoje Bozovic. Acesta s-a accidentat în primul sfert al precedentului meci susținut de Craiova, la Târgu-Jiu.

Bozo Djurasovic a început meciul cu un fault tehnic, însă l-a terminat cu 18 puncte și 13 recuperări. Djordje Micic a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, iar Cătălin Burlacu și Bogdan Popescu au bifat câte 14 puncte fiecare pentru Craiova.

Marko Marinovic a reușit 19 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări, Titus Nicoară a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, Denis Ikovlev a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, iar Bill Amis a terminat cu 10 puncte pentru Steaua.

Acesta este primul succes repurtat de Craiova în acest sezon împotriva Stelei. Oltenii au pierdut de două ori pe teren propriu și au remizat la prima vizită în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul.

În urma acestui rezultat, SCM U Craiova ajunge la 9-6 la general în Liga Națională. În schimb, Steaua CSM EximBank București ajunge la 8-3, având patru meciuri mai puțin disputate.

Foto: Cătălin Soare / www.sportaction.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.