SCM U Craiova s-a impus în confruntarea lui Poli Iași

SCM U Craiova a învins Politehnica Iași, scor 91-74, în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Pe sferturi: 30-17, 21-20, 25-18, 15-19.

Jocul a fost controlat de echipa gazdă. Oltenii au marcat cu generozitate pe parcursul primelot zece minute, ajungând la cota 30 până la prima pauză. Moldovenii au reușit să echilibreze puțin dispută în contextul în care nu au mai pierdut următoarele secvențe la asemenea diferențe. Totuși, ofensiva Craiovei a funcționat foarte bine în continuare, scorul după 30 minute de joc fiind de 76-55. Secvența a 4-a a fost adjudecată de oaspeți.

Formația ieșeană, revenită cu această ocazie pe prima scenă a baschetului masculin românesc, nu a condus nicio clipă în această confruntare. De notat că moldovenii au avut procentaje net inferioare la aruncările din acțiune, au terminat cu doar 50% la linia de pedeapsă și au avut cu 13 recuperări mai puțin decât aversarul, cu 7-7 la recuperările ofensive.

SCM U Craiova a avut un număr de 21 posesii pierdute în condițiile în care dispune de numeroși mânuitori de minge.

Martin Paasoja a debutat cu 21 puncte, 4 recuperări și 2 intercepții. Balticul a jucat în Cupa României pentru craioveni, însă acesta a fost primul lui meci în LNBM. Ivan Siriscevic a adăugat 19 puncte, 4 recuperări, iar Jamar Samuels a încheiat cu 16 puncte, 10 recuperări, 3 capace și 2 intercepții pentru 23 la eficiență în 35 minute de joc.

În replică, Regie Keely Jr a avut 19 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, Mike Balogun a adăugat 16 puncte, 4 pase decisive, iar Georgi Tsintsadze a totalizat 9 puncte, 11 pase decisive, 6 recupeărri și 5 intercepții, dar și cu 6 posesii pierdute.

Goran Martinic a debutat în mod oficial pentru SCM U Craiova. El a totalizat 15 puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări și 3 intercepții pentru 26 la eficiență în 31 minute de joc.

Radu Vîrnă a fost românul U23 de bază al Craiovei. El a avut 12 minute de joc. Ionuț Berceanu a bifat 31 secunde pe parchet. De cealaltă partă, Răzvan Vatră a avut nouă minute, iar Andrei Calenic a petrecut aproape cinci minute pe parchet pentru Poli Iași.

Acesta a fost unul din puținele meciuri în care s-au confruntat două echipe antrenată de străini. Este vorba despre Rami Hadar, respectiv John Tsirogianis.

Următorul meci pentru SCM U Craiova este programat pentru vineri (13.10), la Tîrgu Mureș. Confruntarea va fi transmisă la DigiSport, de la ora 18:00. În schimb, Poli Iași evoluează în deplasare și în cadrul etapei a 2-a, urmând să se duelează cu Phoenix Galați.

Foto: Ionuț Greere / www.sportuldoljean.ro

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.