SCM U Craiova vs U-BT Cluj-Napoca 71-107 (0-3)

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Ardelenii au surclasat pe SCM U Craiova, scor 107-71, în Meciul 3 al seriei ce contează pentru primul tur al playoff-ului.

Partida a fost controlată de ardeleni. Aceștia s-au desprins la 61-34 în primele 20 minute. Ardelenii au marcat 12 coșuri de trei punce cu un procentaj de 60% la acest procedeu în prima repriză a jocului.

Craiova nu a avut replică în niciun moment al jocului. Ofensiva clujeană a produs 28 puncte în sfertul al 3-lea. Oaspeții au câștigat și sfertul decisiv al meciului. Ei au terminat cu 16 reușite de pe semicerc și au terminat cu 76% la aruncările de două puncte.

Max Pustozvonov a avut 21 puncte, cu 8/8 la aruncările din acțiune. Aleks Rasic a contabilizat 15 puncte, 6 pase decisive. Ceilalți patru titulari ai Clujului au depășit borna 10 în dreptul punctelor marcate. Jamar Abrams a terminat cu 21 puncte, 7 recuperări, iar Tayloe Taylor a reușit 16 puncte, 8 pase decisive pentru Craiova.

Oltenii au jucat fără Darius Hargrove accidentat. Ardelenii au evolut și de acestă dată fără Vaidas Kariniauskas, antrenorul Mihai Silvășan optând pentru ceilalți cinci străini.

A fost cel mai scurt meci din playoff și probabil din întreg sezonul actual în LNBM. Partida s-a terminat într-o oră și 27 minute. Clujul a depășit suta de puncte marcate în toate meciurile seriei cu Craiova și pare de neoprit în acest moment.

Scorul general a fost de 3-0, iar U-BT Cluj-Napoca se califică pentru a 2-a oară consecutiv în penultimul act al campionatului.

SCM U Craiova termină astfel sezonul 2016/17. Alb-albaștrii nu au nicio victorie în playoff, pierzând pentru a 4-a oară cu scorul general de 3-0 în primul tur al fazelor eliminatorii.

În semifinale, U-BT Cluj se va duela cu învingătoarea seriei ce opune pe CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara. Ardelenii nu vor juca niciun meci în următoarele două săptămâni, penultimul act fiind programat să demareze la începutul lunii mai.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.