Continuă parcursul modest pentru campioana Ungariei

Campioana în exercițiu a Ungariei parcurge o perioadă dificilă. Szolnok Olaj KK este teoretic eliminată din cursa pentru calificarea în faza următoare a Basketball Champions League și probabil nici în FIBA Europe Cup nu va putea să ajungă având o singură victorie din zece partide disputate până la această oră.

Dincolo de parcursul modest în Europa, formația antrenată de către Stojan Ivkovic se confruntă cu cel mai modest sezon din istoria recentă. Szolnok a pierdut fără drept de apel la Kecskemet, în 29 decembrie.

Rezultatul final a fost de 76-63, în condițiile în care gazdele au avut doar trei străini apți, chiar dacă regulamentul permite înscrierea de cel mult cinci pe foaia de arbitraj. Szolnok a jucat cu cinci străini și i-a avut la dispoziție pe cei mai buni jucători autohtoni – Vojvoda, Wittman, Toth și Eilingsfeld. Jocul a fost decis în repriza secundă, când s-a consemnat scorul de 44-29.

Este al 5-lea meci pierdut de Szolnok, echipă care dispune de un buget cifrat în jurul a trei milioane euro. Campioana în exercițiu din țara vecină are un bilanț general de 6-5 și se situează pe locul al 7-lea. Szolnok are 1-4 în partidele din deplasare. Printre meciurile pierdute în actuala ediție de campionat se numără și cel de pe terenul lui MAFC, ultima clasată și noua echipă a lui Laszlo Polyak.

Kecskemet are 5-5 și ocupă locul 8.

În altă ordine de idei, Szolnok a anunțat legitimarea lui Luksa Andric. Pivotul croat este unul dintre cei mai celebri jucători recrutați în ultimii ani în baschetul maghiar. Cel mai probabil, Andric îl va înlocui pe canadianul Ryan Wright.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.