Confruntări între greci și turci în playoff-ul Euroligii!

Panathinaikos Atena este cea de-a 4-a și ultima echipă care va beneficia de avantajul terenului propriu în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2017. Formația antrenată de Xavi Pascual a surclasat pe Maccabi Tel-Aviv, în Israel, scor 81-61, în ultima etapă din sezonul regulat.

Prima repriză a fost câștigată de Maccabi cu scorul de 42-32, dar PAO a replicat cu un parțial de 31-12 în secvența a 3-a. Verzii au controlat jocul pe final și au bifat o victorie la difernță de 20 puncte, schimbând radical soarta jocului cu un parțial de 49-19 în ultimele 20 minute de joc efectiv.

Mike James a avut 17 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, iar Chris Singleton a adăugat 13 puncte, 8 recuperări, 6 intercepții și 2 capace pentru Panathinaikos. Victor Rudd a replicat cu 17 puncte pentru Maccabi.

Panathinaikos Atena are 19-11 la general și va termina sezonul regulat pe locul 4. Reamintim că primele trei poziții nu se mai pot modifica în ultima etapă. Ordinea este:

1. Real Madrid
2. CSKA Moscova
3. Olympiacos Pireu
4. Panathinaikos Atena

De asemenea, Fenerbahce Istanbul va termina sezonul regulat pe locul al 5-lea. Indiferent ce se va întâmpla în ultimul joc al lui Anadolu Efes Istanbul, formația antrenată de Zeljko Obradovic și-a asigurat locul 5 ca urmare a victoriei repurtate asupra lui FC Barcelona, scor 68-65. De altfel, Efes va termina sezonul regulat pe locul 6.

Asta pentru că Baskonia Gasteiz a pierdut pe teren propriu, scor 79-84, în duelul cu Zalgiris Kaunas.

Așadar, în playoff-ul Euroligii masculine, Panathinaikos Atena se va duela cu Fenerbahce Istanbul. Un duel între fosta și actuala echipă a lui Zeljko Obradovic. PAO a avut 14-1 în meciurile de pe teren propriu în actuala ediție a Euroligii (a pierdut doar cu rivala Olympiacos Pireu), astfel încât statistica indică un avantaj pentru verzi.

Un alt duel elen-turc se va consemna în playoff. Olympiacos Pireu se va confrunta cu Anadolu Efes Istanbul pentru un loc în Final Four.

Reamintim că seara de vineri (07.04) programează duelul dintre Darussafaka Dogus și Steaua Roșie Belgrad. Meciul este transmis la DigiSport 4, de la ora 20.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.