Comunicat FR Baschet – Romania candideaza la organizarea unei grupe a Eurobasket 2017!

Federatia Romana de Baschet anunta ca a aplicat in urma cu o saptamana pentru organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, fiind pentru prima oara in istoria baschetului cand un oras din Romania ar putea gazdui meciurile unei faze din turneul final continental masculin. Dupa ce au fost studiate toate dosarele transmise la sediul FIBA, forul european de specialitate a remis, astazi, anuntul oficial ca cinci tari si-au depus candidatura pentru organizarea meciurilor de la Eurobasket 2017. Conform anuntului FIBA, pe lista celor care si-au exprimat intentia de a organiza turneul final din 2017 se afla ROMANIA, Turcia, Polonia, Finlanda si Israel.

Astfel, Romania a devenit candidata oficial la organizarea meciurilor dintr-o grupa a Eurobasket 2017, decizia finala urmand sa fie anuntata in urma sedintei Board-ului FIBA din 12 decembrie 2015. Sedinta la care vor fi analizate atat dosarele depuse de federatiile nationale de baschet din Romania, Turcia, Israel, Polonia si Finlanda, cat si rapoartele realizate de specialistii FIBA in urma inspectiilor din cele cinci tari, care vor fi programate in cursul acestei luni.

Horia-Paun-presedinte FRB

“Este un lucru extraordinar ca FIBA ne-a aceptat oficial candidatura, in premiera, a unei grupe a Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017. Este o mare provocare atat pentru baschetul romanesc, dar si pentru Romania. Concuram cu alte patru tari de traditie in baschetul continental, dar suntem optimisti si speram sa aducem Eurobasket 2017 in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Asteptam cu nerabdare atat inspectia FIBA, cat si sedinta Board-ului forului european din data de 12 decembrie”, a declarat Horia Paun, presedintele FRB, la putin timp dupa ce FIBA a realizat anuntul oficial.

Anuntul oficial FIBA postat pe site-ul forului continental – click AICI.

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On Comunicat FR Baschet – Romania candideaza la organizarea unei grupe a Eurobasket 2017!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.