TF CN18 masculin – Ziua 2: Primul triple-double, urmat de noi victorii bucureștene

Știința București, CN Aurel Vlaicu București și ACS 4Sports Agronomia București au bifat a 2-a victorie la turneul final al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2016/17. CSU Sibiu a triumfat pentru prima dată în cadrul zilei a 2-a de la evenimentul destinat sportivilor născuți după data de 1 ianuarie 1999.

Evenimentul se desfășoară la Sala Agronomia din capitală și poate fi urmărit în transmisiune directă prin intermediul paginii de facebook Agronomia 4Sports, respectiv a canalului YouTube 4Sports.

Grupa A

Derby-ul Ardealului la nivel de juniori a fost adjudecat de CSU Sibiu, în confruntarea cu U-BT Cluj-Napoca. Rezultatul final a fost de 67-58. Elevii lui Alexandru Kovacs s-au impus grație unui parțial de 25-9, consemnat în sfertul 3. Paul Bogdan a avut 18 puncte, 6 recuperări, iar Victor Bogdan (foto) a terminat cu 14 puncte, 12 recuperări, 12 pase decisive și 5 intercepții în 40 minute de joc pentru 24 la eficiență. Acesta a fost primul triple-double de la turneul final. David Vida a replicat cu 19 puncte, 8 recuperări, 7 intercepții și 4 capace cu 3 pase decisive pentru 25 la eficiență.

Știința București s-a impus în derby-ul capitalei, disputat în compania Stelei CSM EximBank București, scor 88-58. Jocul a avut două reprize diametral opuse. Prima s-a terminat cu scorul de 32-30 în favoarea militarilor, pentru ca în cea de-a 2-a să se consemnate scorul de 58-26 în favoarea „bufnițelor din Regie”. Învingătorii au avut 9/19 la aruncările de trei puncte pentru 47% și 18-10 la recuperare ofensivă. Dragoș Diculescu a totalizat 26 puncte, 10 recuperări și 4 intercepții, toți titularii Științei având cel puțin 10 puncte marcate. În replică, Andrei Arion a reușit 17 puncte, 7 recuperări pentru militari.

Situația în clasament:

1. Știința București – 2/0 4 puncte
2. Steaua CSM EximBank – 1/1 3 puncte
3. CSU Sibiu – 1/1 3 puncte
4. U-BT Cluj-Napoca – 0/2 2 punctr

Programul ultimei etape:

Steaua CSM EximBank vs U-BT Cluj-Napoca – ora 12
Știința București vs CSU Sibiu – ora 14

Grupa B

CN Aurel Vlaicu București a dispus de CSȘ Bega Timișoara, scor 68-45. Jocul a fost controlat de formația din capitală care a construit un avantaj consistent pe parcursul primelor 30 minute de joc. Diferența a crescut treptat, la nouă puncte în primul sfert, 23 la jumătatea partidei, respectiv 31 cu zece minute înainte de final. Bănățenii au redus puțin din deficit în secvența decisivă. Petru Ioan Popescu a totalizat 19 puncte, 4 intercepții, 3 pase decisive, iar Andrei Constantin a adăugat 14 puncte pentru Aurel Vlaicu. Raul Rada a replicat cu 14 puncte, 3 intercepții pentru bănățeni.

ACS 4Sports Agronomia București a învins la mare luptă pe ABC Athletic Constanța, scor 65-54. Formația de la malul Dunării, antrenată de Alexandru Olteanu, a oferit o replică excelentă, apărându-se exemplar. În plus, presiunea se pare că a apăsat puternic pe umerii bucureștenilor, care sunt neînvinși în acest sezon competițional. Scorul la pauză era de 28-18 în favoarea lui Athletic. Replica a venit în secvența a 3-a, când 4Sports Agronomia a replicat cu un parțial de 26-15, bucureștenii preluând conducerea cu o reușită de trei puncte ce a pus capăt perioadei de joc. Sfertul 4 a fost controlat de echipa lui Milan Sokic. Procentajul extrem de modest la libere al constănțenilor (13/35 pentru 37%) a fost decisiv în acest meci. Cristian Chițiu a totalizat 20 puncte, 3 intercepții pentru învingători. Replica a venit de la Sergiu Ursu, autor a 13 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții pentru Athletic Constanța.

Prin prisma acestor rezultate se cunosc deja numele celor două echipe calificate din grupa B. Este vorba despre cele două reprezentante ale capitalei.

Clasamentul după două runde:

1. CN Aurel Vlaicu – 2/0 4 puncte
2. ACS 4Sports Agronomia – 2/0 4 puncte
3. ABC Athletic Constanța – 0/2 2 puncte
4. CSȘ Bega Timișoara – 0/2 2 puncte

Programul ultimei etape:

ABC Athletic Constanța vs CSȘ Bega Timișoara – ora 16
ACS 4Sports Agronomia vs CN Aurel Vlaicu – ora 18

Marți (09.05) sunt programate semifinalele și jocurile din cadrul turneului rezervat locurilor 5-8.

Finala, meciul pentru medalia de bronz, respectiv jocurile de clasament se vor desfășura miercuri (10.05).

Foto: Alina Cojocaru Photography (Facebook)

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.