Cluj va termina pe 5. Meciul de la Ploiești va stabili ordinea la locurile 6-7

Victoria repurtată de U Mobitelco Cluj-Napoca la Mediaș în restanța contând pentru etapa a 20-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin a clarificat în mare măsură situația la locurile 5-7 în perspectiva playoff-ului.

Victoria repurtată de către elevii lui Dorin Pintea, scor 83-77, pe Târnava Mare a avut darul de a întrerupe o serie de patru înfrângeri consecutive și de a aduce al 16-lea succes stagional pentru ardeleni. În urma acestei victorii, U Mobitelco face un pas decisiv spre ocuparea locului 5. Matematic acest lucru va fi atins de abia după disputarea jocului din ultima etapă, însă vorbim despre o simplă formalitate. U Mobitelco primește vizita lui BC Farul Constanța, în cel mai dezechilibrat meci al ultimei runde.

După bifarea victoriei cu Farul, echipa din Cluj va ajunge la un bilanț general de 17 victorii și 9 înfrângeri. Un bilanț similar poate avea și SCM U Craiova – dacă învinge la Ploiești în ultima etapă. Totuși, chiar și în eventualitatea în care oltenii produc surpriza și devin prima echipă care se impune în acest sezon pe terenul campioanei, lucrurile nu se schimbă la poziția 5 în clasamentul general. În eventualitatea unei egalități în doi între Cluj și Craiova avantajul este de partea ardelenilor care au învins de ambele ori în duelurile directe.

Așadar, U Mobitelco Cluj va încheia sezonul regulat pe locul 5.

Rămân semne de întrebare cu privire la ocuparea locurilor 6 și 7.

BCM U Pitești este mare favorită în partida cu Concordia Chiajna și ar trebui să obțină cea de-a 16-a victorie stagională. În schimb, SCM U Craiova – 16 victorii și 9 înfrângeri la activ – joacă la Ploiești, așa cum s-a notat și mai sus.

În funcție de rezultatul meciului de la Sala Olimpia vom ajunge într-una din situațiile:

– dacă Craiova învinge la Ploiești avem: locul 6 – SCM U Craiova (17-9), locul 7 – BCM U Pitești (16-10)

– dacă Craiova pierde la Ploiești avem: locul 6 – BCM U Pitești (16-10), locul 7 – SCM U Craiova (16-10). De notat aici că în eventualitatea unei egalități în doi avantajul este de partea argeșenilor.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.