Cluj, Oradea și Craiova depășesc suta de puncte în meciurile etapei a 3-a din LNBM

Etapa a 3-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18 a demarat cu trei meciuri în care formația învingătoare a depășit borna 100 în dreptul punctelor marcate. Pe parcursul primelor două etape nicio echipă nu a reușit să înscrie un număr de puncte alcătuit din trei cifre.

Runda a demarat la București, acolo unde Dinamo a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca. Rezultatul final a fost de 44-103. Jocul nu a avut istorie, liderii echipei campioane în acest meci fiind jucătorii autohtoni. Este vora despre Camil Berculescu cu 16 puncte marcate, Alex Olah cu 16 recuperări, 2 intercepții și tot atâtea capace, respectiv Nandor Kuti cu 24 minute și 2 intercepții.

Berculescu a totalizat 16 puncte, 6 recupeări, 4 pase decisive, Rolland Torok a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, iar Justin Gray a terminat cu 11 puncte, 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Amedeo Casale a reușit 12 puncte, 5 recuperări pentru Dinamo.

CSM CSU Oradea a primit vizita Politehnicii Iași. Rezultatul final a fost de 101-67. După o desprindere la 17-2 pentru bihoreni, urmată de un ușor reviriment al oaspeților, a urmat detașarea formației gazdă, scorul după 20 minute de joc fiind de 56-28. Diferența a trecut de 40 puncte, iar antrenorul Cristian Achim a oferit debutul în uniforma CSM-ului pentru Mihai Gavrilă, respectiv prima apariție în Liga Națională pentru Darius Meluț. Cel din urmă a marcat ultimul coș al gazdelor, unul primut cu ropote de aplauze, fiind reușita care a dus zestrea fostei campioane la peste 100 puncte marcate.

Nemanja Milosevic a totalizat 27 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac, Obie Trotter a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, iar Arturas Valeika a totalizat 12 puncte, 5 recuperări pentru învingători. În replică, Michalis Liapis a totalizat 17 puncte, 2 intercepții, Reggie Keely Jr a adăugat 11 puncte, 5 recuperări, iar Andrei Calenic a terminat cu 10 puncte pentru ieșeni.

SCM Universitatea Craiova a dispus de Timba Timișoara cu scorul de 103-90. Partida a emarat impresionant pentru elevii lui Rami Hadar, care au marcat 35 puncte în primele zece minute de joc. Bănățenii au replicat, apropiindu-se la 55-46, după 20 minute de joc. Situația pe tabela de marcaj a fost controlată de către olteni, aceștia reușind să se impună la o diferență de 13 lungimi grație celor 41 puncte marcate după posesie pierdută de adversar. De notat că raportul posesiilor pierdute de fost de 10-27.

Goran Martinic a totalizat 30 puncte, 11 pase decisive, 3 intercepții pentru 37 la eficiență, iar Ivan Siriscevic a adăugat 26 puncte, 4 recuperări. Remarcabilă a fost prestația lui Radu Vîrnă, jucător evidențiază pentru a 2-a oară consecutiv într-un meci al Craiovei. Sportivul în vâtstă de 20 ani a totalizat 13 puncte și 5 pase decisive în 16 minute de joc cu procentaj de 83% la aruncările din acțiune. În replică, Tiegbe Bamba a reușit 15 puncte, 11 recuperări, iar Cameron Naylor a bifat 14 puncte. Alți cinci jucători de la Timba au atins sau depășit borna 10 la puncte marcate.

În urma acestor rezultate echipele amintite au următoarea linie de clasament:

– U-BT Cluj-Napoca – 3 victorii, nicio înfrângere
– CSM CSU Oradea – 2 victorii, o înfrângere
– SCM U Craiova – 2 vitorii, o înfrângere
– Timba Timișoara – nicio victorie, două înfrângeri
– Politehnica Iași – nicio victorie, trei înfrângeri
– Dinamo București – nicio victorie, trei înfrângeri

De notat că U-BT Cluj-Napoca, Poli Iași și Timba Timișoara au jucat la mijlocul săptămânii, iar celelalte trei nu au avut meci în cursul săptămânii.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.