U-BT Cluj-Napoca are de recuperat șase puncte în manșa a 2-a a seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg

U-BT Cluj-Napoca a oferit o replică foarte bună în Germania la primul meci oficial în noul sezon competițional. Campioana României a pierdut prima manșă a dublei cu MHP Riesen Ludwigsburg, contând pentru cel de-al 2-lea tur preliminar al Basketball Champions League 2017/18. Rezultatul final a fost de 78-72.

Antrenorul Mihai Silvășan a început confruntarea cu Watson, Kariniauskas, Kromah, Sakic și Barro. U-BT a marcat primul punct al partidei după care germanii au marcat nouă puncte fără replică. Barro a înscris primul coș din acțiune al campioanei României, însă Ludwigsburg conducea cu scorul de 14-6 după cinci minute de joc efectiv. Clujul a realizat un parțial de 10-2 cu care a egalat la 16 în minutul 8, Alex Olah fiind autorul coșului cu care s-a anulat deficitul. Pivotul bănățean a marcat ultimele șase puncte ale oaspeților în primul act, unul terminat de germani în avantaj minim, scor 22-20.

Ludwigsburg a început mai bine secvența a 2-a. Kromah a înscris un coș de trei puncte, însă gazdele s-au dus la 30-23. Kuti a punctatla rândul său de pe semicerc, ajutându-și echipa să se mențină aproape de oponent. Au urmat minute de joc în care U-BT Cluj-Napoca nu a contat pe tabela de marcaj, astfel încât scorul a devenit 39-28. Aruncarea de trei puncte a venit în sprijinul oamenilor lui Silvășan încă o dată, Sakic fiind autor al unei astfel de reușite, după care Olah a punctat depe pivot, acesta aducându-și un apot consistent nu doar la finalizare ci și la recuperare ofensivă, culegând patru aruncări ratate de colegii săi pe parcursul celor șapte minute petrecute în teren pe parcursul primei reprize. Chiar și așa Ludwigsburg a dominat în spațul de trei secunde, având 14-6 la mingile culese sub coșul advers. Scorul la pauză era de 42-34.

Clujenii au început excelent repria secundă din punct de vedere ofensiv, reușind să marcheze opt puncte la primele trei acțiuni pentru a înjumătăți deficitul consemnat la jumătatea primei manșe. Jocul solid al campioanei României a continuat, Kromah transformând două aruncări libere la jumătatea secvenței a 3-a pentru a strânge la 51-49. Replica a venit la posesia imediat următoare, de pe semicerc, ce a inițiat un parțial de 7-1, determinându-l pe Mihai Silvășan să ceară un timp de odihnă. Oaspeții au întâmpinat dificultăți cu greșelile personale la poziția 5, Barro, Olah și Torok având câte trei faulturi sancționate în minutul 28 al meciului. Cel din urmă a înscris un coș de trei puncte în ultimul minut al sevenței a 3-a, scorul la intrarea în sfertul 4 fiind de 62-55 în favoarea germanilor.

Peter-McNeilly a transformat o aruncare de trei puncte la prima acțiune din secvența a 4-a pentru a mări avantajul lui Ludwigsburg la zece puncte pentru prima dată după aproape 20 minute de joc efectiv. Răspunsul l-a dat Giordat Watson cu aceeași monedă. Un noul coș de trei puncte și un slam dunk au dus formația gazdă la un nou avantaj maxim, de 12 lungimi în minutul 33 al confruntării. În continuare ecartul s-a menținut la limita celor zece puncte, germanii încercând să mărească diferența. Silvășan a renunțat la pivot și a opta să joace cu Calnicenco și Sakic la pozițiila 4-5, cu Watson, Kariniauskas și Kromah la perimetru. Watson a găsit de alte două ori ținta de la depărtare și a strâns la cinci puncte cu două minute înainte de final. Kromah a punctat din apropierea coșului după recuperarea ofensivă a lui Sakic, însă Clujul a avut probleme la recuperare sub propriul panou în această alcătuire. Kariniauskas a comis un fault pe aruncare de trei puncte la ultima posesie a adversarului, acesta marcând însă o singură aruncare liberă și meciul s-a terminat cu scorul de 78-72.

Raportul recuperărilor ofensive a fost de 20-8 în favoarea germanilor, cu 48-32 la general. Clujul a avut procentaj dublu față de adversar (44%-22%) la aruncările de trei puncte. De notat că Ludwigsburg a terminat meciul cu 50% la încercările din acțiune, iar Clujul a replicat cu 37%. Formația de pe Someș a condus o singură dată, cu 1-0, însă păstrează șansă de calificare în turul al 3-lea.

Kromah a totalizat 20 puncte, Watson a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, Sakic a încheiat cu 10 puncte, 7 recuperări, iar Kariniauskas a terminat cu 10 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca. Evans a totalizat 17 puncte, 11 recuperări pentru învingători.

Potrivit paginii oficiale de facebook a campioanei României un număr de aproximativ 20 de suporteri clujeni au fost prezenți la Ludwigsburg pentru a încuraja U-BT Cluj-Napoca.

Posted by U-BT Cluj-Napoca on 24 Septembrie 2017

Meciul retur este programat pentru marți (26.09), ora 19:00. Confruntarea se va desfășura la Sala Polivalentă Cluj-Napoca, fiind transmisă în direct la DigiSport 2.

Foto: www.championsleague.basketball

Articole din aceeași categorie

1 comentarii On U-BT Cluj-Napoca are de recuperat șase puncte în manșa a 2-a a seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg

  • Rezultat peste așteptări al Clujului. Meciul retur va fi foarte greu, totusi. Dacă o sa intre din nou aruncările de afară, poate face surpriza.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.