U-BT Cluj-Napoca este prima echipă din baschetul românesc care își apără trofeul de la Asesoft încoace

U-BT Cluj-Napoca este prima echipă de la CSU Asesoft Ploiești care își apără un trofeu în baschetul masculin românesc. Formația antrenată de Mihai Silvășan a cucerit Cupa României 2017, la Sibiu, după ce în sezonul precedent a obținut-o la Oradea.

Gruparea se pe Someș a câștigat Cupa României 2016 și 2017. Ulima echipă care și-a apărat cu succes trofeul a fost CSU Asesoft Ploiești. Această echipă a câștigat Liga Națională în 2012, 2013, 2014 și 2015.

Ultima echipă care a câștigat de două ori consecutiv Cupa României este tot Asesoft. Prahovenii au realizat această performanță în 2008 și 2009. Așadar, Clujul este prima echipă care își apără trofeul de Cupa României după opt ani.

Echipa de pe Someș devine a 4-a formație care cucerește Cupa României de două ori în ultimul deceniu. Celelalte trei sunt CSU Asesoft Ploiești (2008 și 2009), BC Timișoara (2010 și 2015), respectiv Gaz Metan Mediaș (2011 și 2013). BCM U Pitești în 2012, respectiv Energia Târgu Jiu în 2014 sunt celelalte formații care au cucerit trofeul în ultimii zece ani.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.